CD: Depeche Mode - 3 maal Remastered

Van de band Depeche Mode zijn drie CD's opnieuw uitgebracht in een remastered collectors Edition version. A Broken Frame - Some Great Reward en Songs of Faith and Devotion. Allen zijn ze opnieuw gemixt van het originele bron-materiaal. Eerder in het jaar zijn al "Speak and Spell", "Music for the Masses" en "Violator" opnieuw uitgebracht. De laatste is het album waar je o.a. de hits Personal Jesus en Enjoy the Silence op terug kunt vinden. Van hun eerste album, "Speak and Spell" kwam de hit Just Can't Get Enough. De albums "Construction Time Again", "Black Celebration", "Ultra" en "Exciter" zullen in 2007 nog volgen.


Subheader

De CD A Broken Frame is het tweede album van Depeche Mode, en stamt uit 1982. Op dat moment wordt de band gevormd door Andy Fletcher, Dave Gahan en Martin Gore, en dus zonder Vince Clark. De muziek is doorspekt met het geluid van het digitale keyboard met syntesizer. In die tijd waren ze een van de eerste, en vele andere bands zou hun daarmee volgen. Tegenwoordig klinkt het natuurlijk zeer gedateerd.

Subheader

Some Great Reward stamt uit 1984, en is het vierde album van de band. Met Alan Wilder erbij zijn ze nu vier man sterk. Naast het digitale keyboard werden er nu ook heel veel samples bij gebruikt, zoals iedereen zich nog zeker zal herinneren over het nummer People are People, wat op dit album te vinden is. De instelling om dit album een minder poppy-feeling te geven was daar zeker mee gelukt.

Subheader

Songs of Faith and Devotion is het negende album als je de eerste uitgave van de verzamelaar The Singles 81-85 niet meetelt. Stammend uit 1993 verschilt dit album zeer met het de andere twee albums. Door het grote succes van hun vorige album Violator, was de druk voor dit album hoog. De moeite die ze vervolgens hadden met het volbrengen van de opnames is duidelijk te horen. Zowel de muziek als tekst hebben een duistere sfeer gekregen, en de elektronische muziek is niet meer aanwezig.

Een heruitgave van de cd's is natuurlijk mooi, maar de vraag is wie nu deze uitgaves gaat aanschaffen. Als langverwachte vervanging voor de LP die je nog hebt, of de inmiddels zo beschadigde CD, of gewoon omdat je nieuwsgierig bent. Compleet met de songteksten en een nette uitleg over hoe het betreffende album toentertijd tot stand is gekomen zijn deze heruitgaves wel prima in orde.


Label: EMI Releasedatum: 2 oktober 2006
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!