DVD: Final Destination 3



In Jaws drie zat nog steeds een flinke haai een aantal zwemmers achter de vodden. In het vierde deel van Police Academy probeerden een paar mislukte politiecadetten wederom criminelen te stoppen. In Final Destination is er ook al niet erg veel originaliteit te vinden; een aantal tieners ontsnapt aan een gruwelijk ongeluk, maar de dood zit hen daarna flink op de hielen. Sinds kort is deze weinig originele film op dvd te krijgen, maar betekent een gebrek aan originaliteit ook dat de film niet de moeite waard is of...?



Wendy Christensen viert met een aantal vrienden het einde van het schooljaar. Ze gaan uit hun dak op de plaatselijke kermis en om het jaarboek wat op te fleuren maakt Wendy van al haar vrienden vrolijke snapshots. Als de groep op een gegeven moment besluit om een ritje te maken in een grote en gevaarlijk ogende achtbaan breekt bij Wendy flinke paniek uit. Ze heeft over de attractie namelijk een visioen gehad waarbij de wagentjes losschieten en de inzittenden op gruwelijke wijze om het leven komen. Ze gaat zo te keer dat ze de achtbaan worden uitgezet en nog geen minuut later ziet ze dat haar visioen werkelijkheid wordt: door een constructiefout schieten de karretjes los en alle inzittenden kunnen het niet meer navertellen, inclusief haar eigen vriendje. Daar blijft het natuurlijk niet bij, want als ook andere vrienden van haar omkomen bij de meest gruwelijke ongelukken beseft Wendy dat er een verband zit tussen de vrolijke fotootjes die ze heeft genomen en de manier waarop haar vriendengroep wordt uitgedund. Weet Wendy samen met goede vriend Kevin de dood te ontlopen?



Eerlijk is eerlijk. Final Destination 3 is gewoon geen product dat je in huis haalt omdat je verrast wilt worden. De formule is simpel: onnozele tieners komen op wel bijzonder ongelukkig wijze om het leven. In het eerste deel en misschien nog in het tweede deel zaten er nog wat originele elementen in het verhaal, maar nu zijn alleen de hoofdpersonen, de originele doodsoorzaken en het visioen anders. Toch betekent het gebrek aan fantasie niet dat we per se te maken hebben met een slechte film. Als je gewoon met je verstand op nul klaar zit voor een krappe 90 minuten ellende en splatter, dan roep je gewoon een paar keer 'Nee, niet doen!' en 'Bah, wat goor!' en klaar ben je. Final Destination 3 is een beetje de Big Mac onder de tienerhorrors en dat is zowel positief als negatief. Op de dvd vind je geen extra materiaal, terwijl er toch wel minstens een 'making of' bij gepast had.



Final Destination 3 is geen hoogstandje, maar ook zeker niet slecht. Simpel popcornvermaak voor de liefhebber van de lichte horror zonder sterk verhaal. De release op dvd is erg mager, zo vind je totaal geen extra materiaal op de disk. Vond je zowel het eerste als het tweede deel van Final Destination de moeite waard? Dan moet je je wel vermaken met het derde deel. Vond je het tweede deel al afgezaagd, dan gewoon lekker laten liggen.


Label: RCV Releasedatum: 18 oktober 2006 Kijkwijzer: Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!