DVD: Beverly Hills 90210

90210 is waarschijnlijk de meest beroemde postcode ter wereld. Toen Hotmail voor Amerikanen extra ruimte aanbood om mailtjes op te slaan, bleek dat de hele wereld zich plotseling digitaal inschreef op deze postcode. Dat is niets voor niets, want Beverly Hills 90210 heeft miljoenen fans gekend in de jaren negentig. Het eerste seizoen is vandaag op dvd verkrijgbaar. Nog steeds zo leuk en spannend? Of hopeloos ingehaald door de tijd?Dat het leven in de koude noordelijke Amerikaanse stad Minneapolis niet hetzelfde is als in het zonnige Los Angeles klinkt niet verwonderlijk. Als de tweeling Brenda en Brandon Walsh door de verhuizing van hun ouders geconfronteerd wordt met de verschillen tussen de twee steden zien we hoe het leven van de twee verandert. Al op de eerste dag maken ze vrienden op West Beverly High, de lokale highschool, en maken ook wij kennis met onder andere Kelly, Steve, Dylan en Andrea. Het leven in Beverly Hills draait om feestjes, kleding, mooie auto's en uiterlijkheden. Toch kent de serie ook een minder glamoureuze kant. Beverly Hills 90210 is namelijk bovenal gewoon een serie over een paar tieners, die steeds meer onder de vleugels van hun ouders vandaan kruipen en het zelf moeten zien te rooien. We leren de problemen kennen van de stoere jongen en de verborgen schoonheid achter de bril van die ogenschijnlijke nerd. Maar ook zien we hoe de tieners omgaan met hun seksualiteit en de gevolgen van de keuzes die ze maken. De serie is dus geen inhoudsloze tienersoap, maar laat problemen zien die in de maatschappij spelen of waar tieners mee te maken kunnen krijgen op het pad naar volwassenheid; gelukkig voeren pret, romantiek en drama de boventoon.Beverly Hills 90210 is pure nostalgie. Vooral als je in de jaren negentig zelf jong was kan de serie je niet ontgaan zijn. Meegenieten met de avonturen van een aantal sexy jongeren in een aansprekend gedeelte van Amerika. Gewoon niet te moeilijk, soms met een knipoog naar problemen in de wereld, maar meestal gewoon leuke avonturen van een stel pubers (die vaak gespeeld werden door twintigers!). Ondanks de leeftijd kan Beverly Hills 90210 nog prima mee in deze tijd. Pubers hebben nog steeds dezelfde problemen en de verhaallijnen zijn vrij tijdloos; je moet je dan wel even over de modegrillen van die tijd heenzetten, want qua aankleding is de serie duidelijk uit de jaren negentig.
De release op dvd van Beverly Hills 90210 bevat alle afleveringen van het eerste seizoen op zes disks. De beeldkwaliteit is niet echt noemenswaardig verbeterd ten aanzien van de originele uitzendingen, maar dat hoeft geen probleem te zijn; zowel beeld als geluid zijn voor een serie als deze goed genoeg. Jammer genoeg bevat de release helemaal geen extra materiaal; voor de fans waarschijnlijk een teleurstelling. Een terugblik op de serie, samen met de acteurs, was bijvoorbeeld erg leuk geweest.
Voor de fans is het weerzien met hun schoolvrienden uit Beverly Hills waarschijnlijk geweldig. Het hele eerste seizoen op dvd doet je wat dat betreft je eigen jeugd herleven, als je tenminste toen elke week aan de buis gekluisterd zat. Ook als Beverly Hills 90210 van voor je eigen jeugd is, is het de moeite waard om eens te kijken; het zal je verbazen hoe actueel de serie nog overkomt. De release is netjes, al is het jammer dat er geen extra's zijn toegevoegd. De adviesprijs van 55 euro is aan de hoge kant, maar her en der ligt de box al voor minder dan 40 euro in de schappen.


Label: Warner Bros Releasedatum: 16 november 2006 Kijkwijzer: Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!