DVD: Loose Change Second Edition

11 September jongstleden was het vijf jaar geleden dat de Verenigde Staten in rep en roer waren door toedoen van de aanslagen op het WTC en het Pentagon. Als schuldige werd Osama bin Laden aangewezen en deze heeft dat ook in latere videobeelden erkend. Er zijn echter heel veel vragen over de aanslagen die onbeantwoord blijven tot op de dag van vandaag. Vragen die makkelijk te beantwoorden zijn door de Amerikaanse regering en vragen waarvan de informatie iets moeilijker te bemachtigen zou zijn. Bijna de helft van de Amerikaanse bevolking vertrouwt de verklaringen die de regering naar voren bracht in het 9/11 Commission Report niet. En zo ook de makers van Loose Change.


Loose Change is de immens populaire low-budget documentaire over de terroristische aanslagen, waarin veel losse eindjes aan de kaak worden gesteld. Nu is Loose Change the second edition uit op DVD omdat er in de eerste versie nog wat onjuistheden zaten of zaken die hevig bekritiseerd werden. Het oorspronkelijke idee van de man achter de docu, Dylan Avery, was om een film te schrijven over een complot-theorie. Na overleg met producent Rowe is er besloten om dingen echt te gaan onderzoeken en er een documentaire van te maken omdat er al zoveel onduidelijkheden bij de naar buiten gebrachte 'feiten'.

Deze DVD kent een andere introductie en proloog, en er is tevens extra beeldmateriaal via eBay opgekocht. Via onderzoek en het internet komen de makers van Loose Change een heel eind met vragen stellen over gerelateerde onderwerpen van 9/11. De DVD behandelt onduidelijkheden over het WTC, het Pentagon en Flight 93 die in Shanksville, Pennsylvania neergestort zou zijn die dag. De beelden zijn met behulp van nieuwsbeelden, documenten en 3D-weergaves op een interessante en vlotte manier in elkaar gezet, waardoor het geheel blijft boeien en malen in je hoofd.


De documentaire levert geen hard bewijs voor de discrepanties van de regering, maar hij toont wel zoveel onzekerheden en toevalligheden dat de Amerikaanse 'waarheid' ook niet meer voor waar aangenomen kan worden. Van WTC Toren 7 bijvoorbeeld is het absoluut niet waarschijnlijk dat het gebouw op zo'n gecontroleerde manier instortte zonder impactfactor. Ook Flight 93 roept veel vragen op omdat er nauwelijks bewijs is vanuit de regering dat dit toestel echt is neergestort. Loose Change is een interessante documentaire over een mogelijke andere verklaring wie er verantwoordelijk was voor een gebeurtenis die de wereld drastisch veranderde vijf jaar geleden. Of je Avery of Bush en consorten nu gelooft, het feit blijft dat er heel veel dingen niet klopten aan het 9/11-gebeuren en dat er tot op de dag van vandaag geen duidelijke antwoorden zijn gegeven van de regering.


Label: MSVP Releasedatum: 1 September 2006
Kijkwijzer:
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!