CD: True House Music

De True House Music zomertour langs de clubs in het hele land is inmiddels al weer maanden afgelopen, maar na de moessons van augustus ligt er wellicht een mooie nazomer in het verschiet. Even de regendruppels eraf vegen, en Ricky Rivaro's dubbelalbum-mix is weer helemaal up-to-date.



"Grab a beer, I'll be ready in ten minutes, I'll just put the music on", zegt Rivaro in het intro van opener Rhody Funk's Show Me. Tien minuten later ben je de DJ als luisteraar echter al vergeten. En dat is een goed teken, want meegenomen door de zwoele klanken van de groovy deep house en de energieke lounge doet het er eigenlijk weinig toe wie de remix bestuurt. Al moet gezegd worden dat de inbreng en keuze van de grondlegger van True House Music goed uitgeblanceerd is, en we hem dus best dankbaar mogen zijn.

Zo horen we op CD1 onder meer Gregor Salto, de zomerse Dub Mix van I Am Drunk (Tonrausch vs Munkey) en de fijne drums op de Coffee Beats van Delgado. De voorlaatste track van de eerste 13 staat op naam van Bob Sinclar, en hij heeft na zijn twee wereldhits ditmaal zijn irritante fluitje achterwege gelaten. Hard heet deze Original Mix ft. The Hard Boys, al zal dat uiteraard meer slaan op The Hard Boys dan de sound. Ook deze track van Sinclar, alias 'DJ The Mighty Bop' past haast geruisloos in deze set.

De tweede felroze schijf opent met het warme The Game (Kid's Piano Mix) van Kid Crème. Een kleurloze herhaling van CD1 wordt het gelukkig niet, getuige de naar techno neigende Yeah Yeah-remix van Bodyrox door D. Ramirez. Langzaam gaat de trein letterlijk verder met de welbekende sample van Kadoc's Nighttrain, in de 12" Mix van Thommy Davis. En dan komt wellicht één van dé hits van deze zomer voorbij: het vrolijk deinende en opzwepende Same Man van Till West & DJ Delicious. In de bekende, originele mix. Ook wel eens leuk.
Andere opvallende platen zijn onder andere Elektro van Outwork ft. Mr Gee, en Discopolis in de 'spacey' remix van Chris Lake.

Mocht je hem nog niet in huis hebben, dan is het album alsnog een aanrader om weer eens terug te zwijmelen naar de warme dagen in juli van dit jaar. Met een beetje een mooie nazomer heeft de muziek eenzelfde uitwerking. Fijne plaat voor de liefhebbers.


Label: Universal Releasedatum: 14 juli 2006
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!