Boek: Gerda Hamann - Je Eigen Bedrijf

Het is altijd je droom geweest een eigen bedrijf te starten, en zoals je weet moet je daarin klein beginnen, tenzij je een gigantisch kapitaal hebt.
Weet je wat jij zou moeten doen?
Nee? Dan heb je met dit boek in ieder geval iets meer duidelijkheid over de vele vormen, mogelijkheden en regels plus heel veel tips over het starten van een eigen bedrijf.

Je eigen bedrijf


Het boekje start op de juiste manier. Een vriendelijk welkom bij deze herziene versie. De vorige druk stamt uit 1999. Er is in die tijd veel veranderd aan de wetgeving, we zijn omgegaan naar de euro, en ga zo maar door. Het is daarom een terechte heruitgave van het boek. Een bedrijf starten moet je doen als je hier zin in hebt, er voor wilt gaan, er moet passie achter zitten. Je moet vervolgens weten wat voor bedrijfsvorm voor jou het beste past. Wat daarbij het verschil is wordt uiteraard uitgelegd. Dat je daar bij de ene vorm een startkapitaal nodig hebt, of juist niet wordt ook verteld, maar ook hoe je hiermee om kunt gaan. Niet meteen naar de bank toe gaan. Het boek wordt doorspekt met kleine praktijkvoorbeelden of anekdotes die de schrijfster aanhaalt. Daarbij wordt dan ook verwezen naar eventueel bronmateriaal waardoor je er eventueel meer over kunt lezen. In een heldere stijl schrijft ze alles wat belangrijk is op, maar ook de verschillende opties die je kunt kiezen. Hier opschrijven waar het allemaal over gaat heeft geen zin, er is zoveel informatie te halen uit het boek dat ik gigantisch tekort zou doen aan al die informatie. Voor die informatie moet je toch echt het boek zelf lezen.

Gerda HamannNadat je het boek uit hebt gelezen, enkele hoofdstukken of paragrafen een tweede keer hebt gelezen, dan kun je aan het einde van het boek nog even een aantal belangrijke adressen vinden, alsmede voor België. Daarna komt dan nog een klein overzicht van de gebruikte literatuur. De schrijfster, Gerda Hamann heeft duidelijk veel ervaring in het segment. Ze is dan ook al 25 jaar bezig met het adviseren en begeleiden van mensen met een eigen bedrijf.

Al met al verdient dit boek vijf sterren, en dat komt doordat de grote groep die geen zin heeft om een eigen bedrijf te starten dit niet zullen kopen. Het zijn vijf sterren voor de groep die wel denken aan het starten van een eigen bedrijf. Al is het maar een droom die eigenlijk heel ver weg is. Misschien denk je na het lezen dat je maar lekker blijft dromen, en misschien heb je ineens toch zin om die droom werkelijkheid te maken.


Uitgever: Sirene ISBN: 90 5831 433 2 Pagina's: 160
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!