DVD: 7th Heaven seizoen 1

Zo nu en dan kom je als je aan het zappen bent op de publieke zenders een serie tegen waarin een boodschap zit. 7th Heaven is zo'n serie, hierin draait alles om het gezin van een protestantse dominee. Het eerste seizoen van deze serie is nu op dvd verschenen.

Het gezin van dominees Eric en Lucie Camden bestaat naast de ouders uit vijf kinderen. In de eerste aflevering wordt tevens de hond Happy geïntroduceerd. In iedere aflevering staat één thema of probleem centraal. Dit kan van alles zijn: van iemand met een alcoholprobleem tot de eerste menstruatie van een tiener.



7th Heaven is één van de vele producties van de dit jaar overleden Aaron Spelling. Zoals met alle series van deze televisie virtuoos zit ook deze serie degelijk in elkaar. Degelijk is eigenlijk het goede woord voor deze serie. Alles is degelijk gedaan, de belichting, het geluid, camerawerk, acteerkunsten, helaas springt de serie op geen enkel vlak boven andere series uit.

Als je als kijker niet beter zou weten zou je haast denken dat 7th Heaven een gemoderniseerde variant van Family Ties of Neighbours is. De kinderen hebben dezelfde problemen, de ouders doen hun best om de kinderen op te voeden en af en iedere aflevering gebeurt er iets waar het die keer om draait. Of dit iets is waar je je druk over moet maken weet ik niet maar ik denk niet dat dit het soort serie is waar de jeugd van tegenwoordig graag naar kijkt.



De 22 afleveringen van het eerste seizoen staan verspreid op vijf dvd's. Bij iedere dvd heb je de mogelijkheid te kiezen tussen meerdere talen voor het geluid en de ondertiteling. Extra's zijn er niet te vinden op de dvd's.

7th Heaven krijgt van mij drie sterren omdat het publiek dat een boxset als deze trekt nu eenmaal redelijk beperkt is.


Label: Paramount Releasedatum: 1 september 2006 Kijkwijzer:
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!