CD: Hitzone 37

Een overzicht van de meest verkochte singles is altijd een momentopname. Eigenlijk is het een historisch document, waaraan je een beetje kunt zien hoe de samenleving er uitziet, wat de modegrillen zijn, wat hot is en wat not. Zo zal men over een jaar of honderd misschien kunnen stuiten op het meest recente deel van de serie Hitzone, een verzameling van een aantal populaire nummers uit de top 40. Wat zal men dan wel niet denken? Waarom luisterden ze in 2006 in hemelsnaam naar een Zweeds nummer over ene Anna en waarom bestellen we allemaal een Breezer Ananas? Maar goed, dat is dan hun probleem, voor de hedendaagse mens geeft Hitzone 37 een overzicht van een groot deel van de populaire muziek van nu.



De serie Hitzone van Radio 538, vast bij een ieder bekend, heeft zo zijn voordelen en nadelen. Een voordeel is natuurlijk dat je veel populaire muziek in één keer op cd hebt; je hoeft je niet de schubbes op internet te zoeken of alle singletjes los te kopen. Een nadeel is echter dat je gelijk in één keer bent opgezadeld met de keuze van een ander. Wat dat betreft zou het misschien een idee zijn dat je gewoon een soort keuze-cd mag samenstellen onder de noemer Hitzone, waarbij je zelf de tracks bepaalt. Maar de bedenkers van Hitzone hebben zelf ook al een voordeel bedacht om de concurrentie van het downloaden tegen te gaan: bij elke Hitzone vind je tegenwoordig van alle nummers ook de videoclip terug op een bijgeleverde dvd. En aangezien de videoclips tegenwoordig vaak kleine speelfilmpjes op zich zijn (en vaak ook nog eens doorspekt met mooie mannen en vrouwen) is dit aspect meer dan de moeite waard. Zeker voor liefhebbers van bijvoorbeeld de Pussycat Dolls of Rihanna is deze dvd een echte aanrader!



Op de gekozen tracks van Hitzone 37 valt op zich wel wat aan te merken, want er lijken nogal wat grote titels te ontbreken. Als je de tracklist van het vorige deel er dan bij pakt, dan is het ontbreken wel te verklaren; Hitzone gebruikt nooit dezelfde nummers tweemaal. Voor mensen die alle delen trouw kopen is dat wel praktisch, maar voor de incidentele koper kan het een gemis zijn. De grote typische zomerhits, zoals Anna Boten en Toppertje staan erop, maar ook nummers als Mas Que Nada van The Black Eyed Peas, Man-Eater van Nelly Furtado en Ain't No Other Man van Christina Aguilera.

Hitzone 37 is op het eerste gezicht een weinig origineel product, het is immers niet meer dan een verzameling populaire liedjes. De bijgevoegde dvd maakt de release echter wel bijzonder, omdat het alle videoclips van de liedjes op de cd bevat; althans dat zegt het persbericht, want het blijkt dat Put Your Hands Up For Detroit ontbreekt op de dvd. Erg jammer, maar het maakt het totaalplaatje niet minder. Voor liefhebbers van de hits van nu is Hitzone een niet te missen release, maar voor de gemiddelde muziekliefhebber is het maar de vraag of je hier warm van wordt.


Label: Radio 538 Releasedatum: 14 augustus 2006
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!