CD: The Pipettes - We Are The Pipettes

Drie aantrekkelijke jonge vrouwen in polkadotjurkjes die enkel vrolijke deuntjes maken. Nee, we hebben het hier niet over K3, maar over The Pipettes uit het Engelse Brighton. Verwachtingsvol werd er gewacht op hun debuutalbum dat nu onder de naam We are the Pipettes is verschenen.


Een in Phil Spector-klanken gehuld album dat doet denken aan The Shangri-La's, The Crystals of The Shirelles. De dames creëren een geluid waardoor spontaan de bloemen gaan bloeien, de zon gaat schijnen en het kampvuur opgestart wordt voor een beach party. De olijke jurkjes passen perfect bij hun muziek. Toch heeft deze plaat een 'bite', en is zeker niet zo braaf als de Spector-bandjes van weleer. The Pipettes produceren hier een veertiental korte retroliedjes, maar met een geile kick in the ass. Girl-power die niet misstaat in deze tijd. De teksten gaan daarom ook niet over bloemetjes alleen, de bijtjes worden er ook vaak genoeg bijgehaald. One night stands, het dumpen van jongens en meer van dat soort kwameisjesstreken passeren de revue.

De eerste single van de CD, Pull Shapes, zullen de meeste mensen wel kennen na de grote hoeveelheid airplay op de radio. Het nummer werkt ontzettend aanstekelijk en stil zitten is er niet meer bij. De hele plaat heeft hier overigens een handje van. Eenvoudige, melodieuze deuntjes die de hele dag in je hoofd blijven hangen en je ongemerkt fluitend door de dag heen loodsen. Eén van de weinige rustmomenten is A Winter's Sky, dat liefelijk voortkabbelt onder het genot van de samenzang van Gwenno, Rose (spreek uit Roosée) en Riot Becky.


De meeste nummers zijn zoals vermeld wat pittiger met teksten die zeggen waar het op staat. Dirty Mind, Your Kisses Are Wasted On Me, Sex en One Night Stand zijn een greep uit het oeuvre die aan deze kenmerken voldoen. Teksten als 'I left you alone, at four in the morning. Not a stitch to wear, because you ignored my warning' en 'Can't you see we're through. Boy get out of my face!' spreken boekdelen.

Het blijft wel een beetje tienermuziek en de muziek is niet al te ingewikkeld. Het zit strak in elkaar en de samenzang tilt de muziek naar een hoger niveau, maar door de eenvoud is het geen plaat waar je steeds nieuwe dingen op ontdekt. Het is simpelweg prima anti-depressiva muziek waarbij je niet stil kan zitten. Een aanrader voor eenieder die van vrolijke deuntjes met een 'bite' houdt.



Label: COOP Releasedatum: 14 augustus 2006
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!