DVD: Prison on Fire 2

Chow Yun-Fat is samen met Tony Leung Chiu-wai het beste dat Azie op het gebied van mannelijke acteurs te bieden heeft. Iedereen die films als Hard Boiled, The Killer en Crouching Tiger, Hidden Dragon heeft gezien zal het hier over eens zijn. Elke oude film met Chow Yun-Fat die hier op dvd wordt uitgegeven is dan ook een feest voor de liefhebber van Hong Kong cinema.




Ook in Prison on Fire 2 is Chow Yun-Fat weer geweldig op dreef als Ching, een vader die opgesloten zit in een gevangenis in Hong Kong. Omdat de sadistische gevangenisbewaker Zau hem geen verlof gunt om zijn zoon in het weeshuis op te zoeken, besluit Ching te ontsnappen. Met weinig succes echter, en wanneer hij weer terugkomt in de gevangenis blijkt dat Zau een aantal medegevangen tegen Ching heeft opgezet. Het is vooral een strijd tussen de gevangenen van het vaste land en de gedetineerden uit Hong Kong. Jammer genoeg wordt dit politieke aspect niet verder uitgewerkt, maar het is ook maar de vraag of je daar op zit te wachten bij een actiefilm.

Alhoewel, actiefilm? Er wordt het nodige geslagen en met scherven over en weer gestoken, maar een pure actiefilm zoals je zou verwachten van regisseur Ringo Lam (Maximum Risk, Full Contact) is het absoluut niet. Er wordt vaker van elkaar weggerend dan dat men de confrontatie aangaat. Dit maakt Prison on Fire 2 een stuk realistischer, maar ook een tikkeltje saai.




Ook vergeleken met het eerste deel is het maar een middelmatige film. Het is zo als altijd weer Chow Yun-Fat die de film zijn bestaanrecht geeft, maar het blijft een dvd voor in de kortingsbak. Helemaal vanwege het ontbreken van extra's, zelfs een simpele trailer is blijkbaar al teveel gevraagd.



Label: Dutch Filmworks Releasedatum: 22 augustus 2006 Kijkwijzer:
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!