DVD: Wedding Crashers - Uncorked Edition

De overtuigde vrijgezellen John Beckwith (Owen Wilson) en Jeremy Grey (Vince Vaughn) hebben de perfecte manier gevonden om meisjes op te pikken. Ze grijpen namelijk hun kans op huwelijksfeesten. Onder valse voorwendselen nodigen ze zichzelf uit voor gratis drank, eten en slaan ze hun slag bij de mooiste bruidsmeisjes en ander aanwezig vrouwelijk schoon. Aan het einde van de avond verdwijnen de heren dan zonder verplichtingen weer in het niets.

De twee weddingcrashers werken volgens een 'heilige' lijst met specfieke regels. Zo dient men bijvoorbeeld een valse naam te hebben, men moet goed op de hoogte zijn van de familiestamboom en er wordt niet met de bruid geflikflooid. De regels worden plots niet meer zo strikt gehandhaaft als John ineens verliefd wordt op een (reeds bezette) zus van de bruid. Ook Jeremy is aan de beurt: hij is echter juist het doelwit van een andere smoorverliefde (en seksverslaafde) zus.


Gevangen in een web van leugens besluiten de heren om niet te vertrekken na het feest. Ze gaan door tot het eind, ook als dit betekent dat ze samen mee moeten naar het zomerverblijf van de familie van beide dames...

Naast de uncorked version (122 minuten) is op de dvd ook gewoon de theatrical version (114 minuten) te zien. Ik heb zelf de eerste versie gezien. Het viel me op dat het verhaal enorm veel twists en subplots heeft, iets wat ervoor zorgt dat de film nogal van de hak op de tak springt. Er zijn meerdere delen in de film die veelbelovend grappig zijn, maar die door tijdsgebrek niet goed uit de verf komen. Voorbeelden zijn de introductie van Chazz (Will "Mom! The meat loaf!" Ferell), het optreden van John als ober en het gedrag van Jeremy in het laatste deel van de film.

De film is verder erg grappig, mede door het goede optreden van Owen Wilson en Christopher Walken als vader van de familie. Het karakter van mijn persoonlijke favoriet Vince Vaugh valt wat tegen in deze film. Anders dan zijn personage in bijvoorbeeld Dodgeball is Jeremy Grey nauwelijks geloofwaardig en over-the-top. Opmerkelijk is dat Grey gedurende de film steeds meer een typetje wordt. Bij vlagen is zijn gedrag als joker wel redelijk effectief, maar Vaughn kan ook wel een rol met iets meer emoties en diepgang aan.

Er zijn aardig wat extra's op de dvd te vinden. Naast wat trailers, deleted scenes en wat featurettes zijn er ook twee commentaartracks op het schijfje gezet. Verder kunnen geïnteresseerden de Rules of Wedding Crashing nog eens rustig nalezen, er is een muziekvideo te vinden en er is wat aanvullende informatie over de soundtrack te zien en te horen.

Kortom, Wedding Crashers is zeker geen verspilde avond, al had ik wel iets meer chemie tussen Owen Wilson en Vince Vaughn verwacht. De film dendert als een sneltrein door en bevat genoeg ingrediënten voor een flink aantal lachkicks. Daarnaast is de film prima met vriend/vriendin/vrouw/man te kijken. Misschien is vier sterren net iets te veel, maar drie is in ieder geval te weinig voor deze dvd.


Label: A-Film Releasedatum: 26 januari 2006 Kijkwijzer:
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!