GSM: Motorola RAZR V3 PINK

Een man en een vrouw zijn op zoek naar een nieuwe mobiele telefoon. Beiden zoeken ze een variant waarmee (uiteraard) gebeld en gesmst kan worden, waar foto's mee kunnen worden gemaakt en als het even kan MP3tjes mee kunnen worden afgespeeld. De man stort zich in de winkel op de specificaties van de verschillende toestellen die aan zijn eisen voldoen, en kiest uiteindelijk degene die de meeste knopjes en de meest uitgebreide mogelijkheden heeft. De vrouw bekijkt alle toestellen die aan eerder genoemde eisen voldoen, en kiest degen die er het leukste uitziet...

Bovenstaande situatie is natuurlijk behoorlijk generaliserend, maar als ik naar mezelf kijk ligt het niet zo gek ver van de waarheid verwijderd. Ik was dan ook erg benieuwd naar de Motorala RAZR V3 PINK, dé vrouwentelefoon van dit moment.



Motorola pakt het goed aan: zelfs de doos waarin de telefoon geleverd wordt is knalroze en van binnen voorzien van een marmerlook. Nice. De telefoon is, net als alle andere RAZRs, flinterdun. Het TFT schermpje is groot en goed scherp en de toetsen zijn lekker groot (handig smsen!). Uiteraard is de telefoon uitgerust met alle opties die je van een telefoon zou verwachten: SMS, MMS, E-mail, WAP, fotocamera en nog veel meer (voor de meelezende mannen: een lijstje met de belangrijkste specificaties vind je onderin deze review).

Maar waar het eigenlijk om gaat, als vrouw zijnde, is natuurlijk of de telefoon een beetje makkelijk in gebruik is. Dat is hij zeker, kan ik zeggen. De menustructuur is handig en begrijpelijk en voor een deel te personaliseren. De meegeleverde gebruiksaanwijzing is helder en duidelijk. Daarnaast is de telefoon leuk te personaliseren met behulp van een 'smoelenboek', verschillende ringtones en wallpapers.



Heeft de telefoon ook nog nadelen? Geen echte, als je het mij vraagt. Ik vind het alleen jammer dat de Motorala RAZR V3 PINK qua inhoud eigenlijk niet afwijkt van de andere telefoons in deze lijn. Het enige echt vrouwelijke eraan is de kleur. Wat ik er als vrouw dan nog graag bij zou zien? Nou, een mooi (roze!) opbergzakje bijvoorbeeld. Of een roze headset, in plaats van de bijgeleverde zwarte variant. En de ultieme vrouwelijke droom is denk ik een speciale toets waarmee je in het geval van een 'help, mijn telefoon doet raar'-momentje binnen enkele seconden een aardige jongeman aan de lijn krijgt die je uit de brand helpt...
(n.b.: er is voor deze telefoon wel een accessoirespakket samengesteld bestaande uit een roze bluetooth headset, een tasje en een screenwiper, maar dit dient los aangeschaft te worden)



De belangrijkste specificaties:
Intern geheugen : 5 MB
Gewicht : 95 g
Afmetingen (H x B x D) : 98 x 53 x 13.9 mm
Intern display : TFT van 176x220, max. 262k kleur
Accu - Gesprekstijd : tot 430 minuten
Stand-by tijd : tot 290 uur
Ingebouwde speaker voor handsfree bellen
Ondersteunt e-mail via POP3, SMTP, IMAP4

Voor een complete lijst van specificatie klik je hier.



Merk: Motorola Verkrijgbaar vanaf: begin november 2005
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!


De Motorola RAZR V3 PINK (limited edition) is exclusief verkrijgbaar bij The Phone House.


Wil jij deze telefoon hebben? Aanstaande maandag vind je op FOK! een prijsvraag waarbij je de Motorola RAZR V3 PINK kunt winnen.