Party: Qlimax 2005

Afgelopen weekend was het weer zover: in een afgeladen Gelredome in 'zero-tolerance' Arnhem vond de elfde Qlimax plaats. Dit Q-dance feest staat bekend om de mooie aankleding, de goede sfeer en natuurlijk een stevig potje dance. Veel van de tienduizenden bezoekers waren benieuwd of het niveau van eerdere jaren weer gehaald kon worden, misschien kon Q-dance de lat zelfs wat hoger leggen?

Als VIP had je het als vanouds in ieder geval weer lekker, met een eigen ingang waar je vlot doorheen kon. In de VIP lounge draaide een muziekje, stonden genoeg bars om snel je drinken te halen en kon een lekker stukje fruit genuttigd worden. Helaas was het fruit halverwege de avond op, en waren er wat problemen met de garderobe. Overigens bleek het eigenlijk gedurende de hele avond nooit een groot probleem om drinken te halen, of je nu VIP was of niet. Ook kon het eten betaald worden met dezelfde munten als het drinken, was dat overal maar zo!

Vanuit de luxe zetels op de VIP tribune, of dansend op het VIP deck natuurlijk, kon je de zaal goed overzien. Vergeleken met andere jaren was de inrichting niet heel bijzonder, zelfs een beetje karig! Gelukkig bleek al snel dat je daar niet over wilde klagen na het zien van de vele lichten (en uiteraard de nodige lasers), de vuur-effecten en oorverdovende vuurwerk-knallen die de avond wat extra's mee moesten geven.

Heel belangrijk: het geluid. Voorin de zaal schijnt dat absoluut prima te zijn geweest, maar daar was het meteen ook behoorlijk druk. Stond je niet in het midden vooraan de zaal, dan bleek het geluid al snel een stuk minder te zijn. Achterin de zaal was nauwelijks bas te horen, sowieso was het volume daar eigenlijk niet voldoende. Nu wilde je achterin in de zaal toch niet staan, want daar stonden twee grote deuren tegenover elkaar open, met een 'heerlijke' tocht als gevolg. Ook was het achterdeel van de zaal de plaats waar een opstootje plaatsvond. Een van de weinige, want hoewel er bijna twee keer zoveel mensen zijn aangehouden met drugs als in 2004 (dit jaar zo'n 150), waren er verder nauwelijks conflicten. De sfeer was dan ook prima, hoogstens hier en daar een beetje tam.

Hoe werd de avond dan gevuld, muzikaal gezien? Bij Bas & Ram waren eigenlijk nog niet veel feestgangers aanwezig, pas bij Beholder & Balistic begon het bezoekersaantal een beetje op peil te komen. In het begin leek het alsof ook de heren zelf een beetje op gang moesten komen, wellicht kwam de sfeer er door het relatief lage volume ook nog niet lekker in. Gelukkig werd dat gecorrigeerd door de beuk er gewoon in te gooien, vanaf dat moment ging het feestje lopen. Ook tijdens Pila leek het geluid nog zachter dan later op de avond, maar dankzij platen als 'Fire Wire' van Cosmic Gate en 'In My Head' van DJ Duco kwam het publiek steeds meer los.

Na Pila de beurt aan Zany, volgens velen was zijn set een aangename verrassing. Met veel eigen produkties, waaronder 'Feel The Drumz', 'Deep Inside' en natuurlijk het Qlimax theme 'Science & Religion' was de set samenhangend en kon er volop gestampt worden. Ook over The Prophet bleken veel mensen tevreden, de inmiddels helemaal warmgelopen zaal hield hem makkelijk bij. Van juweeltjes als de Prophet remix van 'Hardcore Vibes' werd natuurlijk gesnoept, en ook zijn afsluiter, 'Stampuhh!' van The Prophet vs. Deepack, deed het prima. Daarna de beurt aan Luna. Niet mijn favoriet van de avond, al vind ik het moeilijk om te zeggen waar dat nou precies aan lag. Luna's set leek in ieder geval anders dan anders, maar slecht was deze nergens. Een paar bekende nummers waren 'Like The Bass' van Deepack vs. Showtek, en 'Bitches N Ho's' van Da Bootleggers. Na Luna mocht DJ Isaac het podium betreden. Ik hield even pauze en genoot vanaf de tribune van een hapje, drankje en in de VIP ruimte van een Xbox 360 game.

Als een stoomtrein beukten later de Alpha Twins erop los. Met hun harde set waren ze niet mijn favorieten, maar veel bezoekers dachten daar overduidelijk anders over en daar is niks mis mee! Hun eigen produktie 'Sick MF' werd als opener gebruikt, later kwamen onder andere Showtek, T.A.T. en DJ Stardust ('The Trackmaster') nog langs. Daarna de ongekroonde koning van de Italiaanse hardstyle, Technoboy. Met veel K-Traxx en Automatic DJ's vulde hij een aardige set, die het bij mij bijzonder goed deed na de toch wel harde set van zijn voorgangers. Ik keek dan ook een beetje op tegen de afsluiter, vorig jaar was die wel heel erg hard. Vince mocht het dit jaar doen en deed het naar mijn mening een stuk beter. Veelzijdiger vooral (volgens sommigen iets te veelzijdig, en wat te veel breaks), maar uiteindelijk won de slaap het van de beats en hield Qlimax 2005 voor mij om 6.30 op.

Conclusie
Qlimax 2005 was absoluut geen slecht feest. De aankleding was misschien niet spectaculair, en wat er nou precies met het geluid aan de hand was weet ik niet, maar de sfeer was weer prima te noemen en het niveau van de gemiddelde set was ook heerlijk. Eten en drinken halen was gemakkelijk, dus eigenlijk had je dit weekend als feestganger maar weinig om echt over te klagen. Volgend jaar gewoon weer dus.

Voor foto's van Qlimax kijk je op de Q-dance site, klik hier om ze te bekijken.

Wil je ervaringen delen met andere Qlimax-gangers? Dat kan in ons Uitgaan & Vrije Tijd forum, in dit topic.


Organisator: Q-dance Datum: 19-11-2005 Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!