Gadget: Creative WebCam Live! Motion

Wat zit er nu allemaal bij deze webcam?

Je krijgt een oortelefoontje met microfooningang, een duidelijke handleiding in verschillende talen, natuurlijk een cd-rom met de programma's en laten we vooral de webcam zelf niet vergeten. Deze ziet eruit als een rare bol, maar staat ie eenmaal aan dan ziet het er vooral in het donker erg leuk uit dankzij de lichtring.


De software is prima in orde en het installeren is dan ook een fluitje van een cent. Na het rebooten kunnen we beginnen.

Het webcam center regelt alles voor je cam. Zo kun je het apparaat instellen als bewakingscamera en om diverse soorten foto's te maken. Dat bewaken gaat niet al te best, want de camera reageert vrij laat. Erg leuk is de panoramafoto. De cam scant zijn bereik af en maakt één grote foto. Het maken van een video of fotoseries is ook aanwezig. De resolutie en kwaliteit is voldoende en desnoods nog even op te peppen met de software al wordt het beeld daar niet meteen stukken beter van.


Tevens zit er een videobewerkingspakket bij genaamd ArcSoft Videoimpression waarmee je je foto's en videos met behulp van effecten tot één grote show kan maken. Het pakket werkt ook met andere beeldbronnen zoals een capture kaart. Daarnaast is er nog SightSpeed waar je met behulp van de webcam een videoconferentie met andere SightSpeed leden kunt houden. Let er wel op dat dit maar een probeerversie is. Voor echt professioneel videoconferencing dien je een abonnement aan te schaffen.



MSN werkt perfect! De webcam houdt desgewenst je hoofd keurig in beeld (tracking) en je hebt dankzij een kleine tool altijd de controle over de bewegingen die je webcam maakt. Het chatten wordt er echt een stuk leuker van. De webcam laat zich overal op bevestigen door het handige klem-systeem en kan alle kanten opdraaien. De kwaliteit van de camera is zelfs in het donker bewonderend te noemen, al haalt die het natuurlijk niet bij de eerste de beste digitale (flits)camera. Het geluid van de oortelefoon is gemiddeld.

Conclusie

De Creative Webcam Live! Motion biedt een heel complete webcam en heeft leuke software om je uren aan de slag te houden. De prijs van over de honderd euro is dan ook eigenlijk het enige nadeel aan deze webcam. Voor de doorgewinterde videoconferencer of MSN'er biedt de webcam wel heel veel gebruiksgemak, maar prijzig blijft hij zeker. Ook al is het dan zo'n compleet pakket.

Naam: Creative Webcam Live! Motion - Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!