CD: Lil' Kim - The Naked Truth

Lil' Kim werd geboren als Kimberley Jones, op 11 juli 1975 in Brooklyn, New York. Zij werd recentelijk veroordeeld tot 366 dagen gevangenisstraf wegens meineed en zit dus op dit moment in de nor. Dat weerhoudt haar er niet van haar vierde album uit te brengen. Het schijfje heeft de titel The Naked Truth meegekregen.



De cd bestaat grofweg uit twee soorten muziek. Er zijn boze raps (over de media en achterbakse homies) en raps over seks. Wat betreft de eerste categorie; Lil' Kim is het geroddel over haar persoontje meer dan zat. De track Shut Up Bitch laat bijvoorbeeld weinig te raden over.

De tweede categorie (met songs als Kitty Box en Gimme That) is iets minder woedend, maar de raps van Lil' Kim klinken sowieso altijd behoorlijk agressief. Persoonlijk ben ik niet zo fan van hele rhymes over dicks en pussies, maar voor wie ervan houdt, het staat erop!



The Naked Truth begint best sterk, met Spell Check en Lighters Up. Tot en met All Good vind ik het een redelijk goed rap-album, maar daarna zakt de boel wat in. Quiet, een samenwerking met The Game, is de eerste track die tegenvalt. We Don't Give A Fuck is dan wel weer geinig, met een heus kerkorgel voor de achtergrondmelodie.

De cd sluit af met een telefoongesprek tussen Lil' Kim en haar moeder. De twee kletsen over de op handen zijnde gevangenisstraf van Kim. Gezellig, maar wat zoiets op een album moet vraag ik me af. Er staan ook twee zogenaamde Answering Machine Skits op, stukjes afkomstig van het antwoordapparaat van Lil' Kim. Nutteloze vulling als je het mij vraagt, maar misschien is het voor Lil' Kim belangrijk op album te hebben hoe erg haar homies haar gaan missen.



Met The Naked Truth heeft Lil' Kim vlak voor haar gevangenisstraf een middelmatig album afgeleverd. Dit album is best aardig, maar ook niet meer dan dat. Jammer...



Label: Atlantic Records Releasedatum: 24 augustus 2005
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!