CD: Nickelback - All The Right Reasons

Nickelback heeft het altijd al moeten ontgelden bij serieuze muziekmedia en daarvoor was zeker iets te zeggen. Maar het is oneerlijk om Nickelback als talentloze Canadese macho's af te doen. Okay, de nieuwe single 'Photograph' is natuurlijk 'How You Remind Me part VIII', een makkelijke manier om opnieuw te scoren met hetzelfde liedje en de bijbehorende emo-video niet te vergeten. De critici hebben daar zeker een punt maar kijken (of hier luisteren) ze ook verder dan de hitsingles? Ik betwijfel het soms.



Natuurlijk heeft Nickelback weer gekozen voor de veilige mix van Metallica/Pearl Jam (ze zullen echt nooit afstappen van deze hitformule waar o.a. ook Creed treinladingen cd's mee verkocht) dat wil niet zeggen dat het allemaal onluisterbaar gênant is. Met nummers als 'Animals', 'Follow You Home' en 'Side of the Bullet' is helemaal niks mis. Stampende hardrock/metal die in de buurt komt van het energieke Alter Bridge. Als Nickelback gas terugneemt komen weer de southern-invloeden en precies op dat punt is Nickelback het minst interessant.

Deze muziek doet het ongetwijfeld goed on the road (ik heb auto noch rijbewijs, dus u zult het zelf moeten testen) zeker met de soms aardige ballads ('If Everyone Cared') voor als je met heimwee achter het stuur de nacht in rijdt. All the Right Reasons is niet beter of slechter dan voorgaande platen als The State of Silver Side Up. Het blijft even redelijk en degelijk en oninteressant voor rockfans die op zoek zijn naar iets nieuws. Voor experimentelere muziek kunt U beter Oceansize eens proberen.



Label: Roadrunner Releasedatum: 4 oktober 2005 Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!