CD: Sean Paul - The Trinity

Sean Paul is sinds een paar jaar niet meer weg te slaan uit de Nederlandse zomer. Dancehall/reggae muziek hoort er natuurlijk ook in thuis, vooral bij de opzwepende beats van meneer Paul, het exotische gevoel straalt er helemaal van af en dat is wat zijn vorige 2 cd's zulke successen
maakte.

Sean Paul is geboren op het eiland Jamaica en was daar al jong een beroemdheid. Nadat hij tekende bij de platenmaatschappij Atlantic Records en VP Records, de grootste onafhankelijke Jamaicaanse platenmaatschappij in Amerika, was het al snel raak. In 2002 scoorde hij zijn eerste internationale hit met Gimme the light, al snel daarna kwam het nummer hier ook binnen in de hitparades.



Zijn nieuwe album The Trinity lijkt veel op zijn vorige albums Dutty Rock en Stage one. Veel opzwepende beats en snelle flows van Sean Paul. Op dit album werkt hij ook samen met Nina Sky. Het product daarvan is het nummer Connection, wat een van de beste nummers op het album is. Het nummer is een gegarandeerde zomerhit, lekker rustig en ideaal voor op het strand of met zijn allen zwetend in een discotheek.

Een ander nummer wat er echt uitspringt is Temperature, een heel apart nummer in vergelijking met de andere nummers. Het klinkt, bij gebrek aan een beter woord, inheems en erg strak. Weinig melodie maar toch echt Dancehall. Bij Never gonna be the same, hoor je echt de Jamaicaanse roots. Het nummer is op en top reggae, lekker rustig en goed om op mee te deinen.



Kortom, The Trinity is echt weer een Sean Paul CD. Super voor de zomer, wat minder voor in de winter en dat is dan ook het enige punt van kritiek op de cd. Waarom wordt deze absolute zomer cd eigenlijk pas in oktober gereleased?

Voor de Dancehall liefhebbers, is deze cd absoluut een must have.



Label: Warner Music Releasedatum: 2 oktober 2005
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!