DVD: The Mask 2 - Son of the mask

Tim Avery is in zijn vrije tijd veel bezig met het maken van strips. Maar echt hogerop komen met het maken van stript lukt hem niet erg. Hij werkt in een TV productiemaatschappij, waar hij animator is. Als hij dan naar een personeelsfeest gaat waar hij verkleed naar toe moet weet hij in godsnaam niet wat hij aan moet trekken. Dan opeens vindt hij in de kamer van Otis (zijn hond) een masker wat hij op kan zetten. Wat hij echter niet weet is dat dit masker bepaalde uitwerkingen op hem gaat hebben, en dat de eigenaar van dit masker (god Loki) naar het masker op zoek is.
Op weg naar het bedrijfsfeest zet Tim het masker op. Hij merkt al snel dat het niet zomaar een masker is, en op het feest zelf steelt hij de show. Hij is zelfs zo erg opgevallen dat hij een baan aangeboden krijgt als tekenaar van een nieuwe serie met zijn karakter "The Mask". Als hij die nacht vrijt met zijn vrouw gebeuren er de gekste dingen. Ze komt er al snel achter dat ze zwanger is, en als het kind (Alvey) er eenmaal is gebeuren de gekste dingen.

Loki, die naar de aarde is gestuurd door zijn vader met als missie het terug halen van het masker zonder dat er nog meer gekke dingen zouden gebeuren, krijgt te horen dat er een kind is geboren naar aanleiding van het opzetten van het masker. Hij moet dan ook op zoek gaan naar het pasgeboren kind. Ik zal niet teveel verklappen, maar het is nogal een komische reis die Loki af moet leggen om uiteindelijk bij Alvey uit te komen.

Otis is alles behalve blij met de komst van Alvey in het huis, want zijn eigen kamer wordt omgebouwd tot een kinderkamer en Otis mag voortaan in een hondenhok in de achtertuin. Otis denkt slim te zijn door het masker op te zetten om zo van Alvey af te komen. Wat hij echter niet door heeft is dat Alvey bepaalde krachten van het masker al van zichzelf heeft, en Otis elke keer te snel af is. Dit levert een aantal leuke komische stukjes op in de film.

Of Otis ook echt van Alvey af komt, en of Loki daadwerkelijk het masker terug weet te vinden zal ik jullie niet gaan vertellen. Anders hoef je hem eigenlijk al niet eens meer te zien. Het is namelijk een nogal simpel verhaal en het is erg voorspelbaar. Echt heel komisch vind ik hem persoonlijk ook niet echt. Er zitten zeker hele leuke stukjes in, maar je ligt niet continu dubbel van het lachen. Het is misschien een leuke film voor een zaterdagavond na wat borreltjes, en dan zal hij ongetwijfeld ook een stuk leuker zijn dan nuchter kijken.


Label: RCV Releasedatum: 20 september 2005 Kijkwijzer: Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!