DVD: Nijntje, Teletubbies en Boohbah

Nijntje is er weer (musical)
'Nijntje is er weer' is de registratie van de gelijknamige musical. Alle figuren die een rol spelen in de verhalen van Nijntje worden uitgebeeld door personen met grote Nijntje-oren op hun hoofd. Het decor bestaat uit enkele goed herkenbare attributen (huis, boom, auto) van de hand van Dick Bruna.

Voor kleine peutertjes zijn vooral de liedjes leuk om naar te luisteren, al snappen zij nog niet waar het over gaat. Ook de kleurige figuurtjes en attributen trekken hun aandacht. Wat grotere kindertjes, vanaf drie a vier jaar, zullen het verhaal beter kunnen volgen en precies kunnen herkennen en benoemen wat Nijntje en haar vriendjes uitbeelden. Herkenbare dingen, zoals verstoppertje spelen, wat wil je later worden, naar school gaan en logeren bij opa en oma komen aan bod. Daarnaast zoeken de Nijntje-figuurtjes regelmatig contact met hun publiek. Nu zit de kleine toeschouwer in dit geval natuurlijk niet echt in de zaal, maar geparkeerd voor de tv, maar even terugzwaaien of antwoord geven op de simpele vraagjes die gesteld worden kan natuurlijk ook tegen de beeldbuis. Een echte aanrader voor kindertjes vanaf 3 jaar, al zullen de hele kleintjes er ook best van genieten.





Label: Warner Home Video Releasedatum: 31 augustus 2005 Kijkwijzer: Waardering:



Teletubbies Handjes, voetjes, knietjes
Er is al veel gezegd en geschreven over het, in de ogen van de ouders, irritante 'oh-oh' van de Teletubbies, maar feit is dat kleine kindjes er helemaal in op gaan. De opbouw is steeds weer hetzelfde, met herkenbare onderdelen als de zon met het lachende kindje, de Teletubbies die Teletubbieland betreden, een filmpje etc. Dit zorgt ervoor dat kleine kinderen al na enkele keren kijken doorhebben wat er gaat volgen, en laat dat nou net zijn wat peutertjes zo prettig vinden! Deze dvd draait, zoals de titel al zegt, helemaal om handjes, voetjes en knietjes, en alle leuke dingen die je daarmee kunt doen. Po versiert het huis met handafdrukken, de kinderen in het filmpje gebruiken hun voeten, en Laa-Laa, Dipsy en Tinky Winky hebben vieze knietjes.

Mijn zoontje van 1, dienend als proefpersoon, gaat er eens lekker voor zitten en houdt dit maar liefst een half uur vol. Niet alleen de eerste keer dat we de dvd kijken, maar ook de tweede. En de derde, vierde...





Label: Buena Vista Home Entertainment Releasedatum: 15 juni 2005 Kijkwijzer: Waardering:



Boohbah Schitterende Schelpen
Boohbah is opgedeeld in twee delen: de kleurige Boohbah poppen die ondersteund door enigszins psychedelische effecten dansjes doen en andere vreemde capriolen uithalen en Verhaaltjeswereld, waarin de Verhaaltjesmensen (met veelzeggende namen als Broer, Zus, Opa, Oma etc.) van alles beleven. Laatstgenoemden zijn echte acteurs. Op deze dvd spelen de verhaaltjes zich o.a. op het strand af, waar de Verhaaltjesmensen mooie schelpen vinden.

We testen de dvd op een druilerige maandagochtend (druilerig is hier van toepassing op zowel het weer als zoonlief). Tegen mijn verwachting in is hij bepaald niet onder de indruk van de felgekleurde en leuke geluidjes uitstotende Boohbah figuren. Net als ik de dvd uit wil gaan zetten, komen de Verhaaltjesmensen in beeld. Zij hebben ogenblikkelijk zijn aandacht: ademloos bekijkt hij al hun handelingen. Als de Verhaaltjesmensen weer plaatsmaken voor de Boohbahs, springt zoonlief van de bank en gaat richting zijn speelgoed...





Label: Warner Home Video Releasedatum: 10 augustus 2005 Kijkwijzer: Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!