Evenement: Dance Valley 2005

Vorig jaar was het tijd voor UDC om het tienjarig bestaan van Dance Valley te vieren. Alles werd uit de kast getrokken en met een enorme keur aan artiesten werd onder een brandende zon één van de beste feesten van 2004 gevierd. Het zou voor UDC dus een moeilijke taak worden om dit jaar wederom flink uit te pakken. Daarom werd al snel besloten een driedaags festival te organiseren, waarbij de vrijdag en zaterdag de dance-dagen waren en zondag werd gezien als de inpakdag op de camping.



Vrijdag na het werk, files bij utrecht en een hoop regen, gingen Bart en ik richting het Dance Valley-terrein. Het was al laat en onderweg naar het terrein hoorden we over de verzopen toestanden en de afgelasting van een aantal DJ’s. Op het terrein aangekomen bleek dit helaas waar: het grasveld was veranderd in een modderbad en een aantal terreinen, zoals Mainstage en HQ, waren afgezet. De Renaissance-tent stond leeg en de bezoekers die er waren, liepen schuifelend en glijdend tussen de enige tenten die open waren en de Thank God It's Friday-stage. Ondanks het ietswat treurig aandoende tafereel draaide Carl Cox er de sterren van de hemel en waren de tenten gevuld met mensen die genoten van de beats en ritmes. De Eurogrooves-tent was sfeervol aangekleed met stoffen lampionnen en de Concept-tent (waarop vrijdag Reaktor zorgde voor de muziek) was weer voorzien van een industrieel tintje.
Vanachter de dranghekken waren de podia van HQ en Main zichtbaar, terwijl een hoogwerker nog bezig was met de laatste loodjes. Ook de stage van Armada liet al een glimp van zijn sfeer zien. De piratenboot beloofde veel schuimende koppen op het veldje ervoor. We bleven nog even bij Carl Cox kijken om daarna toch terug te keren naar de auto. De volgende dag beloofde ondanks de modder heel veel goeds!



Het mooie van Dance Valley is toch wel de locatie. Dat bleek wederom toen wij via de guest-ingang het terrein betraden. Je komt dan van een wat hoger gelegen gedeelte, waardoor je het veld en de heuvels ziet liggen. De tenten, torens, vlammen en lichten zorgden ervoor dat het terrein een klein kermisdorp leek, dat twee dagen mocht leven. We besloten de dag te beginnen bij HQ, waar Scott Project en Derb flink gas gaven! De menigte deed, ondanks een regenbuitje, vol mee op de harde bass en de sfeer zat er flink in! Heerlijk om te zien dat de partypeeps ondanks tegenvallers gewoon doorgaan met feesten. Blijkbaar was het weer de mensen wat beter gezind dan vrijdag want de zon brak door. De uitgedeelte regenjassen gingen uit, de drank kwam weer tevoorschijn en Deep Dish begon met een lekkere set op de Mainstage. UDC had de nacht ervoor op plaatsen nog houtsnippers gestrooid en planken gelegd, waardoor sommige delen van het terrein wat beter begaanbaar waren. Toch was bij daglicht de modderpoel beter zichtbaar. Vooral bij de toiletten tegenover Circo Loco leverde dit een aantal zwempartijen op.



Na Deep Dish werd het tijd voor het wat hardere werk in de Eurogrooves-tent en de Housebeats van Dimitri in de Loveland-tent. De sfeer in de tenten was wat intiemer dan op het grote open veld en ook hier gingen mensen helemaal uit hun tentdak. Toch hadden Bart en ik zin in meer Techno dus het werd tijd voor Chris Liebing op de Global Stage. Hier kwamen we Miss_Bleu nog tegen, die vanuit de vip-decks haar reviewers in de gaten hield. Chris Liebing begon hard en temperde naderhand zijn set, waardoor er een perfect ritme ontstond voor de dames om hun kontjes te schudden en voor de heren om gewoon houterig verder te funken. De modder deerde niemand meer want het was tijd voor de grotere namen om te knallen. Ook Circo Loco was een relaxed feestje met Ricardo Villalobos en Richie Hawtin, die in een junglesfeer hun minimal Techno op de bezoekers afvuurden. Jammer dat de arena veranderd was in een modderworstelbad en dat het geluid opeens zachter werd, maar wederom trokken de bezoekers zich geen kont aan van de kleine foutjes.



Na een simpel frietje mèt (dit keer geen Wok To Go, de rij was wederom lang) werd het tijd voor mijn grote favoriet, de Zweedse DJ Hertz! Zijn half uur durende live-set was doorspekt van Hertz-hits waarvan voor het grote publiek "Recreate" toch wel de bekendste is. De tent barstte bijna uit zijn voegen. Zijn opvolger, de jonge DJ Preach uit Canada, zette dit feestje voort, maar wij wilden naar Paul van Dijk, zodat onze avond een waardige afsluiter had. Wederom was bij Mainstage de helicopter met bloemen aanwezig en de confettikanonnen zorgden voor een dankbaar gegil vanuit het publiek. De sfeer zat er in, terwijl de zaterdagkranten met grote artikelen een doemweekend voor PlensValley voorspelden. UDC heeft een groot risico genomen door er een meerdaags festival van te maken, maar ondanks het slechte weer op vrijdag en de blubber op zaterdag was de sfeer op Dance Valley super, waren de DJ's goed en was de aankleding weer mooi. Het campingaspect en het vermaak buiten de eigenlijke festivaltijden mogen nog wat aangescherpt worden, zodat ook bij slecht weer er voldoende te doen is.



Dance Valley, de Woodstock Of Dance, was dit jaar anders dan anders. Modderpoelen en uitblijven van bezoekers op vrijdag dreigden het feest letterlijk in het water te laten vallen. De UDC crew heeft dit niet over zijn kant laten gaan want dankzij hun enthousiasme en dankzij de goede zin en trouw van de bezoekers is dit een topfeest geworden met veel love, peace and happiness. Geen lange rijen voor toiletten, geen lange wachttijden voor voedsel en drank en geen overdrukke toestanden bij podia of tenten zorgden voor een gemoedelijk verloop. Ik heb mij vermaakt en ik hoop dat de andere bezoekers dat ook hebben gedaan!





Organisator: UDC Datum en Lokatie 05-07-05 t/m 07-07-2005 Spaarnwoude Amsterdam
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!



met dank aan Partyvibes voor de foto's
voor meer informatie over dance valley en de line up kan je Hier klikken
op Fok loopt ook een topic over dance valley. deze is hier te vinden