Boek: Rond de wereld in 80 dates.

Jennifer Cox is een reisjournaliste met een paar slechte relaties achter de rug.
Omdat ze echt de ware wilt ontmoeten, besluit ze rond de wereld te gaan in 80 dates. Ze neemt contact op met al haar datemakelaren, ja je leest het goed een datemakelaar, voor dates over de hele wereld.
Sommige zijn geweldig zoals die in Nederland in de Efteling, andere zijn afschuwelijk zoals de Metal jongen in Zweden, die denkt dat ze op elke date het bed deelt met de man, maar de meeste zijn eigenlijk niet zo bijzonder.



En dan gebeurt het, buiten het daten om ontmoet ze de man van haar dromen en hij haar. Ze worden hopeloos verliefd op elkaar en dit laat haar twijfelen of ze nu wel door moet daten. Ze wil alleen nog maar bij hem zijn. Uiteindelijk besluit ze door te gaan met het daten, maar het is niet meer hetzelfde. Of dit nu de ware blijkt te zijn, tsja daar moet je het boek voor lezen.

Het boek begint aardig. Eerst vertelt ze over haar dramatische en soapachtige relatie verleden om vervolgens een relatie C.V. op te stellen. Madam is niet het minste eisende wat relaties betreft. Eigenlijk is ze enorm veeleisend tegenover alles.
Het boek is wat slordig geschreven en ik kon dan ook met moeite mijn aandacht erbij houden. Je zou toch wel wat meer verwachten van een journalist met veel ervaring.

Het ergste is het karakter van de schrijfster. Jennifer Cox is vreselijk kieskeurig en arrogant. Ze zeurt over alles en dat gaat in de loop van het boek enorm irriteren. Ik kan mij wel voortstellen dat veel van haar dates niet succesvol zijn, ze is namelijk niet de meest makkelijke persoon om mee te leven.
Wat wel een leuk punt is, is de beschrijvingen van sommige situaties. Ze weet situaties mooi weer te geven en te beschrijven, waardoor je, ondanks alle slechte punten, toch in de lach schiet.

Het idee van Rond de wereld in 80 dates is origineel, de uitvoering alleen niet. Het is een dertien in een dozijn boek. Saai, zeurderig en te chicklit. Misschien leuk voor op vakantie, maar verder dan ook echt helemaal niet.
Mijn advies is dan ook dit boek niet te lezen, tenzij je je echt heel erg verveelt.



Uitgever: Luitingh-Sijthoff ISBN: 9024551617 Pagina's: 376
Waardering: Tsjaa...


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!