DVD: Romance Box - Volume 2

De Romance Box, volume 2 bestaat, net als de vorige editie, uit een drietal films, die alledrie onder de noemer romantische komedie vallen. Om direct duidelijk te maken dat het om dit genre gaat, is er voor films gekozen die tamelijk bekend zijn en waarin ook de grote namen van dit genre meespelen. In de box tref je namelijk Raising Helen, Sweet Home Alabama en Runaway Bride aan. Een groot voordeel van de DVD-boxen van Touchstone is dat ze niet alle DVD's in één doosje hebben gepropt, maar dat elke film zijn eigen 'amaray case' heeft en dat deze per drie doormiddel van een kartonnen hoes bij elkaar worden gehouden. Zo heb je in ieder geval toch meer het gevoel dat je een volwaardig product hebt gekocht en dat je niet één of andere budgetoplossing in je handen hebt.



Raising Helen

In Raising Helen volgen we Helven Harris (gespeeld door Kate Hudson), een vrouw met ambitie in de modewereld die zich het beste thuisvoelt in de grote stad en de elite van de maatschappij. Tot diep in de nacht viert ze feest en bezoekt ze de meest hautaine feesten. Als ze door een dramatische wending plotseling de voogdij over de drie kinderen van haar zus krijgt moet ze haar oude leventje vaarwel zeggen, want met drie lastige koters is het niet makkelijk om je plek in de elite van de mode te behouden. Een film die je, zoals zoveel romantische komedies, meesleept in romantiek, een flinke portie humor en, in deze film, zelfs een vleugje drama. Een DVD zonder bonusmateriaal, maar zelfs dan nog de moeite waard.




Sweet Home Alabama

Ook in Sweet Home Alabama volgen we een pittige dame die haar weg moet zien te vinden in twee werelden. Melanie Carmichael (gespeeld door Reese Witherspoon) is, net als in bovenstaande film, een flinke ster in de modewereld van een grote stad, in dit geval New York. Als ze na een tijdje haar draai in deze metropool heeft gevonden en zelfs de meest gewilde vrijgezelle man van New York aan de haak weet te slaan komt ze in de problemen met haar verleden. Voordat ze namelijk de tocht naar de westkust van de Verenigde Staten maakte, leidde ze een heel ander bestaan als de echtgenote van een man uit een kleine stad op het platteland. Ze besluit naar haar man te reizen om een einde aan haar huwelijk te maken en te breken met het verleden, om zo volop haar nieuwe leven te kunnen leiden, maar eenmaal thuis blijkt het toch niet zo simpel als gedacht. Ook in Sweet Home Alabama vinden een flinke portie humor en romantiek terug en ook hier tref je weinig extra's aan. Een aanrader voor de liefhebber van het genre, maar voor sommige mensen zijn de plotwendingen al te raden voordat de film begint




Runaway Bride

De derde reeks uit de film sluit slechts op een enkel thema aan bij de twee voorgangers. Hier gaat het niet om een stadse dame die in een nieuwe of andere wereld moet wennen, maar om een dame die niet echt weet wat ze wil. Maggie Carpenter (gespeeld door Julia Roberts) is namelijk nogal onzeker als het gaat om het huwelijk. Ze is al vaak genoeg gevraagd, heeft vaak genoeg met een witte jurk voor het altaar gestaan, maar nog nooit is ze echt in het huwelijksbootje gestapt. Hoe dat kan? Heel simpel. Ze laat haar echtgenoot-in-spé namelijk vallen als een baksteen als het puntje bij het paaltje komt, en zet het op een rennen. Als journalist Ike Graham (Richard Gere) hier het fijne van wil weten voor een stukje in zijn krant, beseft hij nog niet dat hij de volgende zal zijn die -met de finishlijn in zicht- verlaten wordt. Weet hij het tij te keren of is ook hij slachtoffer van de knappe huwelijksathlete? Ook bij Runaway Bride vinden we geen extra's, maar gelukkig biedt de film genoeg romantische momenten een uiteraard zal ook deze film je een gegarandeerde glimlach bieden.




De Box

De box bevat dus bovengenoemde drie films, die samengehouden worden door een mooie kartonnen cover. Voor diegene die van romantische komedies houdt is dit een veilige aankoop, maar staat één van de drie films je niet aan, dan is het wellicht goedkoper om de twee andere los te kopen.

Distributie/Release:Buena Vista/Touchstone Release:25 mei 2005

Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!