Interview, review en prijsvraag: Jannes

Jannes was niet te beroerd om per email wat vragen te beantwoorden, zodat we hem wat beter konden leren kennen.

Ken je onze site, FOK!?
Ik kende deze site niet maar heb inmiddels de website bekeken en ziet er goed uit.

Ben je vaak op internet te vinden, en zo ja, wat voor sites bezoek je?
Heb heel weinig tijd om te internetten. Ik volg wel mijn fanclubsite: www.jannes.nu

Naar wat voor muziek luister je zelf het liefst?
Het Nederlandstalige lied.

De opnames voor je eigen real life soap zijn zover wij begrepen in volle gang, valt het mee of tegen om heel de tijd zo'n cameraploeg om je heen te hebben?
Het valt reuze mee want de samenwerking met de cameraploeg is heel goed en ik denk dat het een mooie serie wordt.

In het Noorden des lands ben je behoorlijk bekend en we zien je nu ook steeds vaker in de landelijke media opduiken. Is het lastig om als regionaal bekende artiest landelijke bekendheid te vergaren?
Ik heb regionale bekendheid gekregen dankzij de etherpiraten waardoor het aantal fans snel toeneemt en merk dat daardoor de landelijke media steeds vaker interesse toont.

Tenslotte: we houden op FOK! van 4 tot en met 10 april een Nederlandse week. Wat is voor jou typisch Nederlands?
Typisch Nederlands is voor mij het Hollandse lied (volksmuziek).



Nu we weten wie Jannes is, is het de hoogste tijd om ook zijn muziek eens te beluisteren. Zijn cd 'Gewoon Jannes' verscheen een paar maanden geleden. Van dit album verschenen de singles 'Dam dam' en 'Laat me'. 'Dam dam' is een vrolijke Hollandse kraker, die je vanwege het aanstekelijke 'dam dam' dat regelmatig voorbijkomt al snel meezingt. Ook 'Laat me' is geen stevige kost, al handelt dit lied over een niet zo prettig beëindigde relatie. Leugens, bedrog, beschaamd vertrouwen, alles wat je in een Nederlandse smartlap verwacht.

Gelukkig is het niet alleen kommer en kwel dat voorbij komt. Een mooie vakantie in Griekenland, eeuwige liefde, prille verliefdheid, je vindt het allemaal op 'Gewoon Jannes'. De nadruk ligt overduidelijk op de liefde, met al haar mooie en minder mooie kanten.

Veel liedjes zijn van de hand van Emile Hartkamp, de man achter Frans Bauer, die zijn sporen in de Nederlandse muziekwereld ook als producer verdiend heeft. Dit hoor je duidelijk terug, de liedjes zijn geschreven volgens een vaste opbouw met een inleidend couplet dat langzaam toewerkt naar een pakkend refrein, dat gedurende het lied vaak herhaald wordt. Weinig verrassend, maar waarom zou dat moeten, als er genoeg liefhebbers voor zijn?



Wij mogen twee keer de cd 'Gewoon Jannes' weggeven. Winnen? Mail ons voor 11 april welke achtergrondkleur de site van Jannes heeft. Vergeet niet je username, naam en adres te vermelden, en zet in de subjest regel 'prijsvraag Jannes'.

Kijk voor meer informatie over Jannes op
zijn eigen website.