Evenement: InQontrol 2012

De nacht begon voor mij met Yoji Biomehanika. Die begon naar mijn verbazing al met een behoorlijk volle mainzaal en had het tempo er al aardig inzitten. Met zijn InQontrol t-shirt aan draaide Yoji klappers zoals "Never End (Original Mix)" en "Samurai". Beetje jammer dat hij tegelijk stond te draaien met Billy Nasty want daar ging mijn voorkeur eigenlijk naar uit. Je kunt je dus wel voorstellen dat ik na een half uurtje richting Billy ben gegaan om te kijken wat hij die avond zou gaan draaien. De Intoxicated-zaal was op dat moment nog eng leeg, en dat terwijl Billy Nasty eigenlijk best een grote naam op Techno-gebied is. Hij maakte zijn naam ook echt weer waar, want hij zette een snoeiharde Techno-set neer die al een heel hoog tempo had voor het begin van de nacht.
Lisa Pinup stond in de Hypnotized-zaal te draaien en ik geloofde mijn oren haast niet. Er werd gewoon heerlijke hardhouse gedraaid door deze dame. Erg zonde was het dat de zaal ook bij haar nog erg leeg was, en voornamelijk iedereen doorliep naar de Intoxicated-zaal. Maar het was dan ook nog erg vroeg in de avond. In de Infected-zaal stond rond die tijd het duo The Prophet en The Masochist te draaien. Het begon met een paar rustige platen maar werd al snel uitgebreid naar een hoger tempo en wat nieuwere nummers. Heb in ieder geval "The Stunned Guys - Thrillseeka "en "Mad-E-Fect –The Hustler" voorbij horen komen. Na The Prophet en The Masochist was het de beurt aan Scot Brown in de Infected-zaal. Het tempo en de sfeer zat er daar erg goed in en ik heb platen voorbij horen komen zoals: "Enzyme X - Nightbreed", "Project Omeaga – Prednison Attack" en "Unexist – LTT".

In de Dominated-zaal werd het publiek rond 03.00 uur klaar gemaakt voor een set van DJ Luna. Grote witte lichten, veel vuurwerk en een soort van aankomst met een vliegtuig. Luna was in the house. De zaal stond stampvol en heel het publiek ging op de eerste tonen meteen uit hun dak. Heel mooi gezicht om de hele massa in een keer in beweging te zien komen. Luna had ik persoonlijk al vaak genoeg gehoord en was eigenlijk wel benieuwd naar Greg G. MC P-MODE stond in ieder geval uit zijn dak te gaan en liep me toch een partij rond te springen waar je U tegen zegt. Een ding weet ik zeker: de naam Greg G kwam niet uit zijn microfoon, maar wat ie wel zei was niet te verstaan. De set ging aan het einde richting de hardstyle/oldschool en dat was ook niet zo heel raar want Darkraver zou daarna komen.
Nadat hij zijn nieuwe fles met Bacardi had gekregen van de stagemanager was hij klaar om te beginnen. En ja hoe kan het ook anders, hij begon met "Komt ie dan he". De zaal stond opeens hartstikke vol. Het was typisch een setje van Darkraver zoals we hem kennen. Rond 05.00 mochten de Trance Generators hun ding doen. De heren hadden de stemming er goed in zitten want in de set kwamen nummers voorbij zoals: "Fuck 69 vs. Knockout – Undertaker" en "Showtek – Save The Day Again (Trance Generators Remix)". Persoonlijk vond ik het een super goed opgebouwde set die alleen maar harder en harder werd naarmate de tijd vorderde. Technoboy stond ingepland voor de Hypnotized-zaal maar daar stopte hij naar horen zeggen al aardig vroeg. Wat men niet wist is dat hij doorging in de mainzaal van het event. Mijn voeten waren in ieder geval stuk en ik kon niet meer.

Al met al een super lekker feest dat beter was georganiseerd dan vorig jaar. Vooral de gangen en de indelingen van de zalen. Erg jammer alleen dat met zoveel goede DJ's de keuze maken wat lastiger wordt.