CD: Trance Energy 2005

ID&T heeft een aantal concepten waar ze niet van af stappen. Dat zijn Sensation, Thunderdome, Mysteryland, Innercity en Trance Energy. Nu zullen jullie zelf ook wel weten dat van elk van deze feesten er altijd een CD uit komt. Dit keer krijg ik van ID&T de CD van Trance Energy thuis gestuurd.

Het uiterlijk van de CD is eigenlijk heel standaard voor de Trance Energy CD's. In het boekje zijn allerlei foto's te vinden van de verschillende zalen en de tracklisting aan de binnenkant is uitgebreid met composer, company en publisher per nummer. Maar een CD koop je niet om het uiterlijk, je koopt hem voor de inhoud.

Bij elk feest hoort een themanummer en zo ook bij Trance Energy. Beats At Rank-1 DotCom is het eerste nummer dat je tegenkomt op de dubbel-cd. CD1 bestaat uit namen als: Rank1, Randy Katana, Johan Gielen, Jochen Miller en Ronald van Gelderen. Katana die vorig jaar enorm gegroeid is en kwam met klappers zoals "In Silence" en dit jaar opnieuw Fance Fair uitbracht. Fance Fair is dan ook terug te vinden op CD1 van deze CD. Een van mijn persoonlijke favorieten op deze CD is toch zeker wel Beauty in L.A. De eerste CD van dit album vind ik persoonlijk een heerlijke CD. De nummers sluiten allemaal perfect op elkaar aan, geen rare overloopfouten en een prima keuze van nummers.

CD2 gaat aan het einde een beetje richting de hardtrance. Maar dat is zeker niet erg. Als er te veel trance op een album staat begint het namelijk al best snel te vervelen, en dan is wat tempoverschil echt niet erg. Op de tweede CD kom je DJ's tegen zoals: G-Spott, Armin van Buuren, Yves DeRuyter en Young Parisians Feat. Ben Lost. De CD begint met een nummer dat eigenlijk iedereen wel kent. City streets van G-Spott wordt namelijk behoorlijk grijs gedraaid op de radiostations op dit moment. De overloop naar Find toe vind ik behoorlijk tegenvallen. Wat je namelijk gaat krijgen is van een redelijk clubachtig nummer naar een trancenummer. En als ik eerlijk ben zit daar toch heel wat tempoverschil in. Beetje jammer in mijn opzicht. Ook CD2 is een opzwepende CD met vrolijke melodieën, en doet je humeur zeker goed.

Al met al dus best een aardige CD. Zeker als je niet echt van die "softe" trance houdt. Je merkt duidelijk dat de trance in het algemeen al meer richting een hardere kant gaat. Want echte trance is er op dit album bijna niet meer te vinden. CD1 vind ik persoonlijk de beter gemixte CD van de twee. Vooral omdat er op CD2 nogal wat rare overgangen zijn gemaakt in tempoverschillen. Erg zonde al zeg ik het zelf want over het algemeen vind ik deze editie beter dan die van vorig jaar.


Titel: Trance Energy 2005 Publisher: Universal / ID&T Releasedatum: Reeds in de winkel Genre: Trance/ Tech-trance
CD1
1. Rank 1 - Beats At Rank-1 Dotcom (Original Mix)
2. Dogzilla - Your Eyes
3. Hemstock & Jennings - The Passion
4. Kyau vs. Albert - Made Of Sun
5. Oliver Moldan - Beauty In L.A. (Main Mix)
6. DJ Danjo & Rob Styles - Duende (Signum Remix)
7. MacMark - Footmassage
8. Randy Katana - Fancy Fair 2005
9. Johan Gielen - Dreamchild
10. Danny C - Razorblade
11. Re:Locate - Absoluum
12. Signum - Second Wave (Signum Signal 2004 Remake)
13. Jochen Miller - Vanity
14. Human Evolution - Glide Slope
15. Commander Tom - Attention (F&W Mix)
16. Jesselyn - Omnia (Tech-Trance Mix)
17. Ronald van Gelderen - Cold Storage (Original Mix)

CD2
1. G-Spott - City Streets (Club Mix)
2. Ridgewalkers feat. El - Find (Andy Moor Mix)
3. Armin van Buuren - Blue Fear (Agnelli & Nelson Remix)
4. Phynn - Lucid
5. Carl B - All Day
6. Delerium - Silence (Above & Beyond Remix)
7. Young Parisians feat. Ben Lost - Jump The Next Train
8. Ferry Corsten - Holding On (Above & Beyond Remix)
9. Alex M.o.r.p.h. - Unification
10. Motu - Visual Drive (Original Mix)
11. Yves DeRuyter - Born Slippy
12. Plastic Boy - Twixt (2004)
13. Marcos - Cosmic Strings
14. Armani & Ghost - My House
15. John ?OO? Flemming vs. Mike - Dame Blanche
16. CYB - Now (Cosmic Gate Relaunched 2005)
17. Dark Alliance - Vibration