CD: Kubus en Sticks - Microphone Colossus

Het drankje is op en het album is af, ietwat kort (38.19min), maar dat mag de pret niet drukken. Wat een heerlijk album heeft de man uit Zwolle hier met Kubus afgeleverd zeg. Hij kroont zichzelf hiermee definitief tot de MC van Nederland en neemt het stokje, of moet ik zeggen de fakkel, van Extince over. Ben je niet bekend met Kubus zijn beats, luister dit album dan een paar keer voor het als slecht te bestempelen, dit zijn namelijk, zoals eerder gezegd, erg speciale beats vooral voor een hiphop album. Een beetje vreemd, maar wel lekker, om een bepaalde slogan maar eens toe te passen.
Als dit slechts een tussendoortje is wat staat ons dan nog allemaal voor prachtigs te wachten?! In een interview gaf Sticks laatst aan dat er in ieder geval een nieuw Opgezwolle en Opgeduveld album komt. Waarschijnlijk komt er ook nog een solo-album van Sticks uit met alleen maar Delic, lees toegankelijkere, beats. De toekomst ziet er dus zonnig uit voor de Nederlandse hiphop fans! Mijn advies wat betreft dit album is; ren NU naar de dichtstbijzijnde platenwinkel om Microphone Colossus aan te schaffen!!! En bekijk gelijk even goed de hoes, want sommige dingen zijn namelijk niet altijd wat ze lijken te zijn…
Dit album heeft aan mijn torenhoge verwachtingen kunnen voldoen en heeft me hongerig gemaakt voor meer dingen uit het Verre Oosten.