DVD: De Fabriek

Dries Rustenburg (Rudi Falkenhagen) staat aan het hoofd van een suikerfabriek ergens in Nederland. De fabriek is door de vader van zijn vrouw Mary (Pleuni Touw), samen met een bietenboer, opgericht. Helaas gaat het niet goed in de suikerindustrie, vele fabrieken hebben de deuren moeten sluiten en deze fabriek is ÚÚn van de laatste onafhankelijke suikerfabrieken in de streek.
Het lukt Dries dan ook maar net om het hoofd boven water te houden, maar de toekomst ziet er slecht uit. Het ziet ernaar uit dat de boeren voor het tweede opeenvolgende jaar geen winstuitkering zullen krijgen.Een groot suikerconcern onder leiding van Johan Campers (Guus Hermus) wil de fabriek overnemen. Dries is hier geen voorstander van, hij moet Campers niet en is het bovendien niet eens met diens manier van zakendoen.
De voorzitter van het bestuur AndrÚ Hageman (Jeroen KrabbÚ) is echter een fervent voorstander van de overname en doet er alles aan om deze door te laten gaan. Wat Dries echter niet weet is dat advocaat Hageman een vuil spelletje speelt. Hij speelt onder ÚÚn hoedje met Campers om de fabriek over te nemen en te laten sluiten zodat alle werknemers op straat komen te staan. Campers doet er alles aan om de boeren over te halen voortaan aan hem te leveren, en als de fabriek van Rustenburg gesloten is, zullen de boeren wel naar hem mˇeten overstappen.Hageman haalt Mary’s neef Jan van Gorkum (Frederik de Groot) over om met hem mee te doen. Hij weet dat Dries Jan een leidende functie in de fabriek wil geven. Bovendien is AndrÚ Hageman een relatie aangegaan met Dries’ vrouw Mary. Omdat zij en haar moeder groot-aandeelhouders zijn, bewerkt hij hen om Dries te lozen en de fabriek over te dragen aan Campers. Dit lijkt te lukken, maar zˇ gemakkelijk geeft Dries zich niet gewonnen en hij zet de tegenaanval in.