DVD: Seinfeld Seizoen 1 en 2

Hoe review je één van de meest geweldige tv-series ooit? Onmogelijk! Maar toch ga ik een poging wagen zonder al te lyrisch te worden. Want ik zal maar meteen met de deur in huis vallen... ik vind Seinfeld briljant! Een show die werkelijk nergens over gaat en toch zo herkenbaar en humoristisch is. Het echte leven is de beste comedie. Dat is waar Seinfeld om draait. Neem iets uit de realiteit wat eigenlijk "niets" is en geef er zo'n twist aan dat het iets zo lachwekkends wordt dat het je laat lachen tot het je pijn gaat doen. Voor barbaren die Seinfeld helemaal niet kennen; Seinfeld gaat over de stand-up comedian Jerry Seinfeld die een stel vreemde, saaie vrienden heeft en een verwarde buurman. Jerry Seinfeld is de ster in zijn eigen show, die een mix is van een tv-serie en zijn eigen stand-up show. Samen met zijn gestoorde vrienden George, Elaine en Kramer, heeft hij een verfrissende kijk op het leven en alle problemen die er zijn op het gebied van daten, familie, vriendschappen, carrière enz. Kortom: het normale leven.



Ik moet wel toegeven dat dit soort humor niet voor iedereen weggelegd is. Ik keek ooit een aflevering van Seinfeld met een vriend en lag zelf onder de tafel van het lachen, terwijl mijn vriend iets mompelde als "wat is hier nou humor aan?". Dus vind je Seinfeld niks, dan moet je deze DVD ook helemaal niet aanschaffen. Het is puur kost voor de echte fan. De DVD begint met de voorloper van Seinfeld: The Seinfeld Chronicles uit 1989. Seizoen 1 is niet helemaal super geweldig. Je merkt gewoon dat ze hun draai nog moeten vinden, maar seizoen 2 is echt over the top! Geweldig gewoon. Voor mij hadden de afleveringen zelf al voldoende geweest, maar deze DVD bevat nog zo veel meer. Genoeg voor een heuse Seinfeld marathon. De bloopers, commentaren, verwijderde scenes, interviews, Seinfeld historie, stand-up optredens van Jerry Seinfeld en Michael Richards en ga zo maar door. Chips op tafel, voeten op tafel en kijken maar...

De beelden zijn technisch bewerkt, waardoor de DVD ook echt een meerwaarde heeft boven de herhalingen op tv. De seizoenen 1 & 2 nemen "slechts" zeven uur in beslag, maar de DVD bevat een waanzinnige hoeveelheid extra's. Maar liefst 12 uur zeer leuk en interessant materiaal, dat meer dan de moeite waard is. Ik vind het één van de mooist gedocumenteerde DVD-boxen die ik tot op heden ben tegen gekomen en Seinfeld Seizoen 1 & 2 krijgt van mij daarom een dikke 9!