Film: Man On Fire

Creasy (Denzel Washington) zit behoorlijk met zichzelf in de knoop. Hij gaat voor raad op bezoek bij zijn oude vriend Rayburn (Christopher Walken). Rayburn leeft als een koning in Frankrijk, maar dan in Mexico. Ook hij denkt niet alleen met trots terug aan hun verleden. Of God hun daden ooit kan vergeven, daar gaan ze maar niet van uit. Voor Creasy een ondraaglijk feit. Hij is een wrak, een schim van de man die hij ooit was. Versuft door de drank en teleurgesteld in het leven.

Man On Fire: Creasy & Rayburn

Met andere woorden, de perfecte man als bodyguard voor een lief klein meisje in Mexico-stad. Elke 60 minuten vindt er in Latijns-Amerika een kidnapping plaats waarvan 70% van de slachtoffers het er niet heelhuids vanaf brengt, ondanks enorme betaalde losgelden. Kidnapping is big business. Met dit feit en de eisen van de verzekering in het achterhoofd, wordt Creasy aangenomen door de ouders van de schattige Pita. Terwijl Creasy alleen met zijn verleden bezig is, begint zij met haar openheid te wrikken aan de muur rondom hem. In plaats van bodyguard wordt hij grote broer.

Man On Fire: Creasy & Pita

Creasy ontdooit. Pita laat hem weer leven, weer lachen, weer genieten, iets wat hij nooit meer voor mogelijk had geacht. Als Pita dan toch het doelwit van een kidnapping wordt, is dit geen groot succes. Pita is dan wel ontvoerd, dat is waar, maar dat kostte wel het leven van twee corrupte agenten en twee leden van de criminele organisatie genaamd La Hermandad. Bovendien begaan ze de grootste fout van hun leven. Creasy is zwaargewond, maar niet dood. Niet slim, aangezien hij een bikkelharde assassin is, die opdrachten uitvoerde van de CIA in alle uithoeken van de wereld. Het beest is los en gaat genadeloos op zoek naar iedereen die er ook maar een beetje beter van is geworden…