Film: Snow Fever + premièreverslag

Jaaaa, Snow Fever is uit, de langverwachte film over snowboardende pubers die maar 1 ding willen: neuken in de sneeuw! Was het wachten de moeite waard? Ja! Volmondig ja! Want hoewel de film bij lange na niet deugt, laat regisseur Pim van Hoeve zijn debutante Hanna Verboom van het doek spetteren!

Lees ook het verslag van de première, met veel foto's! Een exclusief verslag kun je bovendien komende week zien in een nieuwe aflevering van Fok-TV! Houd de FrontPage in de gaten!

Het verhaal

De 21-jarige (!!!) Nicky (Hanna Verboom) is maagd. Ze mag met haar vriendinnen mee op wintersport dus ze wil best ontmaagd worden door een leuke jongen. In het chaletje van haar (letterlijk) dikke vriendin moet het gaan gebeuren, en dan het liefst met Ryan (Daan Schuurmans), de snowboardleraar.
Haar vriendinnen willen Ryan ook wel, dus spreken ze een weddenschap af wie hem het eerst het bed in krijgt. Intussen wordt Ryans broertje Erik (Egbert Jan Weeber) verliefd op Nicky. En terwijl hij zijn best doet haar vertrouwen te winnen denkt zij alleen maar aan Ryan. Ze wordt zo geobsedeerd hierdoor dat ze zichzelf verliest en haar beste vriendin aan de kant laat staan. Zou ze op tijd beseffen waar ze nu helemaal mee bezig is? En zal Erik toch haar liefde winnen?

Sun
Daan vertelt hoeveel meisjes hij geneukt heeft afgelopen week.

De Film

De film wordt wel Costa in de sneeuw genoemd, maar dat is niet terecht. Costa was een leuke film, net als Volle Maan en Liever Verliefd. Het script van Snow Fever is hopeloos, de grappen ook. Voor een coming of age-film heb je natuurlijk niet veel nieuwe ingrediënten nodig: men neme een stel kids, een locatie waar ze zich een week lang ophouden en twee mensen die verliefd worden maar elkaar pas aan het eind krijgen. Tot zover volgt Snow Fever dat patroon. Verder heb je mooie mensen nodig en ook daar voldoet de film aan. We hebben Daan Schuurmans, Egbert Jan Weeber, Hanna Verboom en Peggy Vrijens. Toch heeft de scenarioschrijver iets verzuimd: namelijk sympathieke karakters verzinnen.

Daan Schuurmans speelt een klootzak, Peggy Vrijens een bitch, Eva van der Gught klaagt alleen maar dat ze zo eenzaam is terwijl ze van alle vriendinnen het eerst neukt en Hanna Verboom heeft een enorm bord voor haar kop. Wie anno 2004 als 21-jarige gelooft dat een snowboardleraar verliefd op je wordt en de echte leuke jongen niet ziet staan, verdient het gewoon om misbruikt te worden.
Alleen Erik is sympathiek. Hij komt op voor Nicky, gaat tegen zijn broer in en is niet uit op een maagd, alleen op maagdelijk sneeuw om een first track te zetten op nieuwjaarsdag.

Sun
Egbert jan Weeber zoekt maagdelijk witte sneeuw.

De 'komische' noot komt van drie Duitsers, een skilerares en twee snowboarders die alle mogelijke clichés in hun mond gelegd krijgen. Een voorbeeld: de skilerares leert kinderen skiën door haar arm gestrekt de lucht in te gooien en ‘Ski Heil’ te roepen. De rest van de grappen zijn vooral ‘poep’ en ‘pies’. Plat dus.
Er spelen overigens vier Duitsers in: de donkere vriendin van Nicky is een Duits meisje, maar ze nagesynchroniseerd door een Nederlandse stem. Onverklaarbaar, we hebben in Nederland toch donkere Nederlandse meisjes genoeg?