Theater: Mike Boddé - Het Land

Als negentienjarig Boddéetje reisde hij vol ambitie naar de Verenigde Staten om zich aldaar de fijne kneepjes van de jazz toe te eigenen. Nadat hij was teruggekeerd in zijn woonplaats Rotterdam vervolgde hij zijn muzikale ontwikkeling op het conservatorium. Na een hierop volgende studie Chinees voegde hij zich samen met studiegenoot Thomas van Luyn om de theaters onveilig te maken. In 1991 waren ze de trotse winnaars van Groninger Studenten Cabaret Festival en een tijdje later schreven ze ook de Amsterdamse Kleinkunst Festival-prijs op hun naam.

Hoewel ze zich eerst nog Cabaret Poep en Pies noemden, vonden ze Aluinen en Look toch beter klinken. Volgens kenners zou het tweetal het ver kunnen schoppen, maar het lot gooide roet in het eten; Mike Boddé werd getroffen door een depressieziekte. Na een jarenlange stop waarin hij niet in staat was op te treden, keerde hij in 2000 terug als solo-artiest.

Mike Boddé


Pas echt bekend werd Boddé na zijn optredens in het populaire Nederlandse televisieprogramma Kopspijkers. Naast de barman zonder naam met paardenstraat en Rotterdamse tongval kroop hij onder meer in de huid van Henk van Dorp, Billy Joel, René Froger, André Hazes, Saddam Hoessein, Ferry Hoogendijk, Hans Liberg, Hilbrand Nawijn, Harry Mens en Mohammad al Sahaf. Net als het uit elkaar gevallen duo Alex Klaassen en Martine Sandifort vonden ook Boddé en Van Luyn elkaar weer terug bij Kopspijkers. Ze maakten plannen voor een entertainment-quiz en kondigden een geheel nieuw programma aan.

Naast zijn werkzaamheden in het theater is Boddé ook geregeld te porren voor het inspreken van stemmen voor tekenfilms en reclames. Verder componeerde hij onder andere voor Onno Innemee en Kees Torn, en zijn er ook reclame- en kinderliedjes van zijn hand te vinden.

Theaterprogramma's
1995: De fiets van Marleen (Ajuinen en Look)
2000: Hè ja, mmm fijn (solo)
2002: Alles is kampioen (solo)
2004: Het land (solo)
2004/2005: Nieuw Programma (Ajuinen en Look)

Discografie
1998: Tinka's Toverreis (kinderliedjes)
1999: Het Ultieme Terugblik (met Kees Torn en Frank van Pamelen)
2001: Nieuwe Waterweg (bijlage bij "Breng mij naar Rotterdam terug - deel 2")
2001: Hè ja mmm fijn