CD: Resident Evil: Apocalypse OST

De Resident Evil-films zijn gebaseerd op de gelijknamige computergames. Nu lijkt het een standaardregel te zijn dat films gebaseerd op games op zijn zachtst gezegd niet de meest interessante films zijn. Ik heb dan ook vrij weinig met de film die de naam Resident Evil draagt. Nu de opvolger Apocalypse zich aandient, werd mijn interesse toch weer gewekt. Ik redeneerde als volgt: als ik de soundtrack nu eerst beluister, misschien kom ik dan wel in de juiste stemming om ook de tweede film een kans te geven. En heeft de bioscoop aan mij een extra bezoeker erbij? Ik denk het niet...

Het eerste dat opvalt is de hoeveelheid nummers op het album: er zijn maar liefst achttien tracks op het schijfje gezet. De soundtrack opent ruig met Vermillion van Slipknot en zet daarmee de toon voor het album. Bij de derde track begon het luisteren al te vervelen: Us Or Them van The Cure is echt geen nummer om vrolijk van te worden. Gelukkig maakt Lacuna Coil met Swamped een boel weer goed. Een glimlach komt terug op mijn gezicht: dit klinkt best lekker. Ook The End of Heartache van Killswitch Engage en Mein Teil van Rammstein gaan erin als koek, alhoewel ik me voor kan stellen dat die bij sommigen wat zwaar op de maag ligt.

Dan breekt echter de hel los: DevilDriver pompt uit de speakers met het nummer Digging Up The Corpses. Ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die dit tof vinden, maar dergelijke ontoegankelijke en kwaadaardige metal hoort niet op een soundtrack thuis. Gelukkig kunnen luisteraars na deze kakofonie 'bijkomen' met Nymphetamine van Cradle of Filth en Escape From Hellview van CKY.

The Chauffeur van de Deftones is wat kleurloos, Join Me In Death van HIM is best aardig en ook Nightwish doet haar ding met Nemo. Ook vallen Bloodwork van 36 Crazyfists en de akoestische versie van End Of The World - gespeeld door Cold - in positieve zin op. De rest van het album ben je echter al weer vergeten als het stil is.