CD/DVD: Mysteryland

Zoals ik in de intro al zei zit er naast de dubbel-CD ook nog een DVD bij met een registratie van Mysteryland. Daardoor zitten de CD's en de DVD in een dikke hoes want je hebt wel te maken met 3 CD's. De uitstraling van de CD lijkt me logisch. Op de hoes staat het wapen van Mysteryland afgebeeld. De CD's zijn groen gekleurd en de DVD oranje. Zo zijn ze makkelijk uit elkaar te houden. Genoeg over de uitstraling, let's play some music!

CD1 South Side
Deze CD begint met een nummer die een van mijn favorieten DJ's ook heel vaak gebruikt in zijn sets. "Rocker" van Alter Ego is een Dance/Electro-achtig nummer. Dit nummer loopt over in een heerlijk nummer van Benjamin Bates, "Move Me!". Al snel is te merken dat dit een heerlijke club-CD is en als ik dan snel naar de tracklist kijk van CD2 dan is het ook al meteen duidelijk dat CD2 de hardstyle-CD is van de twee. Een stukje verder op kom je "I Hate Trends" van Michel De Hey & Secret Cinema tegen. De CD blijft eigenlijk een beetje in hetzelfde tempo doorgaan, maar word niet echt eentonig door leuke uitschieters zoals "Automanual" van Marco V die eigenlijk meteen achter "I Hate Trends" aankomt. In dat nummer zit een geweldige break die zorgt voor wat variatie op de CD. Zo rond "Childeren Of The Sun" denk je dat de CD van electro/Club naar Hardtrance toe gaat, maar al snel gaat het dan richting de trance met "Sweet Sorrow" van Ferry Corsten. Ook de nieuwe plaat van Jochen Miller staat op de CD. "Vanity" is een heerlijk club-achtignummer dat net uitgekomen is op vinyl. Op het vinyl zijn twee tracks terug te vinden, "Vanity orgineel" en de "cream Team remix". Deze remix begint wat harder dan het orgineel de remix zit meer tussen de hardtrance/hardhouse in dan het orgineel. Op de CD loopt "Vanity vlekkeloos over in "beats At Rank1" van Rank1. Zelf vind ik dit een heerlijk nummer en neigt al meer richting de hardtrance. De eerste CD wordt afgesloten met "El Toro" van Mojado Feat. Mr.Sam.

CD2 North Side
Deze CD begint met een bekend nummer van Igor S, "Airforce one (Igor S remix). Als je een fanatiek uitgaanspersoon bent dan zal je hem ook zeker herkennen. Dit nummer wordt ook best vaak gebruikt om onder evenment DVD'd te zetten als achtergrond muziek. Meteen daar achteraan komt "Free Ride" in de Lars Klein remix, en hiermee ben je dan ook eigenlijk meteen in het hardstyle gedeelte terecht gekomen. Een stukje verder op kom je "Two become One" tegen van Freeloader. Ook dit nummer is zeker geen onbekende bij DJ's op dit moment. Vanaf dat moment schommelt de stijl van de CD nogal tussen de hardtrance/house en de hardstyle in eingelijk. Pas rond track 7 van dit album begint er een hardere lijn in te komen in plaats van al dat geschommel tussen stijlen in. "Forentic" van DJ Zany zet deze lijn dan ook meteen goed in richting de hardstyle. Verder kom je op deze CD nog nummers tegen zoals "Mindspace" van Luna, "Save The Day Again" van Showtek en "Theme From Ignashov" van Head Proctection. CD2 wordt afgesloten met "Boy's Interface" van DJ Rob.
De Registratie op de DVD
Tijd voor het oranje schijfje van de drie. De DVD begint met een uitgebreide intro met beelden van Mysteryland en zijn bezoekers. Het geluid hierbij is verbluffend goed en komt harder over dan de CD's zelf. De beeldkwaliteit van deze intro is ook erg scherp en goed in elkaar gezet; dit in tegenstelling tot de Sensation DVD. Tijdens deze intro is er helaas niet meteen door te zappen naar het menu om te kiezen. Dit is best storend als je hem voor de tiende keer opzet en eigenlijk meteen je favoriete stukje wilt zien. De intro duurt namelijk zo ongeveer 3 minuten als het niet langer is.

Als dan eenmaal de intro voorbij is kan je kiezen in het menu uit North Side, South side, ID&T Release reclame, Marco V zijn clip of nog een keer de intro. Het nummer van Marco V is dan ook onder de intro en het menu te horen. Bij the North side krijg je beelden te zien van de sets van: Verdine Bel, Max Savietto, Igor S, Lars Klein, DJ Luna, DJ Gizmo, Dana, Pavo, Sunny D en Promo. Zoals je kunt zien heel veel sets vanaf de Q-dance stage. Bij the South side zie je de sets van: Ricky Rivaro, Johan Gielen, Benjamin Bates, Moguai, Darren Emerson, Paul van Dyk, Tiesto en Marco V.

Het beeld en geluid van deze DVD is serieus verbluffend en verbazend goed. En dit maakt het gewoon een super registratie om naar te kijken. De stukken zijn goed in elkaar gemonteerd.