DVD: Seinfeld seizoen 4

Het is natuurlijk onmogelijk om over een serie als Seinfeld objectief te schrijven. Hordes mensen zijn namelijk lyrisch over deze absurde sitcom, maar er zijn ook hele volksstammen te vinden die niets grappigs zien in de opmerkelijke verhaallijnen van Seinfeld. Voor hen die nog nooit een aflevering hebben gezien eerst een korte samenvatting. Seinfeld is een serie waarbij we in een minuut of twintig kunnen zien hoe Jerry Seinfeld zijn dag doorbrengt. Vaak doet hij dit met zijn beste vriend George Costanza (veelal werkloos, vrijgezel, wanhopig en kalend). Soms gaan ze naar de bioscoop, naar het theater of naar het vliegveld, maar vaak gaat niemand echt ergens heen. Jerry's excentrieke buurman Kramer valt met grote regelmaat binnen en weet met zijn absurde ideeën de lachers op zijn hand te krijgen. Tot slot is er nog de ex van Jerry, Elaine. Elke aflevering heeft weliswaar een 'rode draad', maar om nou te zeggen dat er echt altijd wat gebeurt: nee. De serie draait vooral om erg grappige dialogen en absurde situaties waarbij de vier hoofdpersonen zich in allerlei bochten wringen om iets voor elkaar te krijgen of om juist te voorkomen dat er iets fout gaat. Vaag? Ja! Leuk? Volmondig Ja!




Seizoen vier is, net als de vorige delen die op DVD zijn verschenen, geremastered waardoor de beeld- en geluidskwaliteit van alle afleveringen erg goed is; je zou gezien de beeldkwaliteit niet zeggen dat deze afleveringen al meer dan tien jaar oud zijn. In totaal bevat dit seizoen 24 afleveringen van elk iets meer dan 20 minuten. Daarnaast bevat de box een bijzonder groot aantal extra's, volgens de cover zelfs meer dan 12 uur aan bonusmateriaal!. Voor de fans is er dus genoeg plezier te beleven aan deze uitgave, vooral doordat veel bonusmateriaal nog nooit eerder te zien is geweest. Zo kun je onder andere kijken naar een korte documentaire waarin te zien is hoe de serie Seinfeld een succes is geworden in de Verenigde Staten. Daarnaast bieden de DVD's een tweetal manieren om extra informatie te krijgen over de afleveringen; je kunt bijvoorbeeld een speciale ondertiteling mee laten lopen, waarbij je wordt getrakteerd op allerlei feitjes met betrekking tot de productie van die aflevering. Ook kun je luisteren naar audiocommentaar van zowel cast als producenten.




De Seinfeldbox bevat daarnaast nog veel meer bonusmateriaal waaraan je, als je de Seinfeldhumor tenminste kunt waarderen, gegarandeerd veel plezier zult beleven. Je kunt kijken naar bloopers, verwijderde scènes en interviews met cast en producenten waarbij ze vertellen over de gebeurtenissen achter de schermen bij het maken van een Seinfeld. Ook kun je een aantal korte fragmenten bekijken uit de stand-up shows van Seinfeld, getiteld 'Master of his domain'.




Kortom, seizoen 4 van Seinfeld is een bijzonder complete uitgave. Niet alleen is de kwaliteit van alle afleveringen bijzonder goed te noemen, maar ook bevatten de vier schijfjes idioot veel bonusmateriaal voor de echte fans van deze show. Echt een aanrader!



Label: Sony Pictures Releasedatum: 19 mei 2005 Waardering:


Must See/Buy
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!