CD: Novastar - Another Lonely Soul

Biografie

Opstanding van Novastar (1996)

We schrijven het jaar 1996. Na een handje vol kleine muziekgroepjes besluit Joost Zweegers zijn talent te uiten onder de naam Novastar, waarmee hij de overwinning van de belangrijkste Belgische bandwedstrijd op zijn naam schrijft; Humo’s Rock Rally. De band is een feit, en het gewonnen geld wordt gestoken in een eigen muziekstudio, Vita Nova.

Het begin van het grote werk(1999)

In 1999 krijgt de band een contract aangeboden bij Warner Music Benelux, waaruit ook het eerste album zou voortvloeien. In het najaar van ’99 komt de eerste single van de naamloze plaat uit. ‘Wrong’ wordt een grote hit in Vlaanderen, en ook in Nederland staat het nummer hoog in de tipparade. Wegens de grote impact die de song heeft bij onze zuiderburen wordt besloten het album nog even tot volgend jaar op de plank te laten liggen.

Novastar


Succes waait Novastar toe (2000 - 2001)

In het begin van het nieuwe millennium voegt ex-Noordkaap gitarist Lars van Bambost zich bij de Belgische band. Niet veel later, midden februari, wordt het eerste album naar buiten gebracht, welke letterlijk de winkels uitvliegt. In niet meer dan twee weken gaan ruim 20.000 exemplaren als warme broodjes over de toonbank, en bereikt de cd de eerste plaats op de Belgische albumlijst. Het geluk kan niet op, en gefaamde prijzen als de ZAMU en de TMF Award worden mee naar huis genomen. Er wordt in volle getale getoerd met onder andere K’s Choice, en Novastar is te zien op veel Nederlandse festivals als Pink- en Parkpop. Een jaar later verschijnt de debuutplaat ook in Amerika. Samen met Neil Young op tournee wipt de band overal langs en speelt het bovendien op de grotere festivals als Rock Werchter, Waterpop en Folk Dranouter.

Weer aan het werk (2002 – 2004)

In 2002 wordt Novastar uitgeroepen tot een van de beste bands die de Belgische muziekindustrie ooit gekend heeft. Ondertussen werkt Zweegers aan de andere kant van de Atlantische Oceaan samen met grote producers als Simon Climie en Bob Ezrin. De werkwijze valt echter niet in de smaak bij de band, en er wordt besloten zich terug te trekken naar Europa om aldaar de studio in te duiken met Piet Goddaer van Ozark Henry. Na een jaar zwoegen komt Novastar na een tijdbestek van vier jaar dan eindelijk met nieuw werk. In het voorjaar van 2004 verschijnt Another Lonely Soul, naar verluidt een afscheidsplaat voor Zweegers' vriendin.

Discografie

Another Lonely Soul (2004)

Novastar1. Lend Me Love
2. Never Back Down
3. Rome
4. Faith
5. When The Lights Go Down On The Broken Hearted
6. Lost Out Over You
7. Ask For The Moon
8. This Is A Road To Nowhere
9. Don't Ever Let It Get You Down
10. Still Learning To Fly

Novastar (2000)

Novastar1. Wrong
2. Smooth Flavours
3. Caramia
4. Moreau
5. The Best Is Yet To Come
6. Millersan
7. Carelessly Dating
8. E
9. Do Run
10. Lost & Blown Away