DVD: InQontrol

DVD menu






Registratie


Zoals je hierboven in het menu van de DVD kan zien, begint de DVD met de registratie van het feest. Zodra je dit onderdeel van de DVD ingaat moet je meteen even audio instellen. Hier zijn de opties: Dolby Digital 5.1 of stereo. Zodra je daar een selectie hebt gemaakt kom je in het hoofdmenu van de registratie aan. Hier kan je kiezen voor de complete registratie of je kan meteen naar je favoriete DJ van die nacht toe gaan. De sets die te vinden zijn op de DVD zijn elke ongeveer 5 minuten per stuk. Ze komen voornamelijk uit de mainstage. Om even netjes het rijtje af te gaan, staan er livesets op van: Beholder & Balistic, Lady Tom, Gary D, Live: Showtek, Straighton DJ team, Hardheadz, Dana, Alpha Twins, Deepack en Technoboy. Tussen deze sets door staan ook stukjes van de Randstad Area NRG, Delta Area Techno en Holland Area Early Rave. Tijdens deze stukjes zijn de DJ's te zien met daaronder netjes de naam vermeld wie er op dat moment draait. Natuurlijk zijn er ook veel publiekshots. Bij elkaar dus 120 minuten aan sets, DJ shots en Publiek shots. Zelf wist ik trouwens niet dat het zo ongelooflijk vol stond die nacht, dat is ook heel gaaf te zien vanaf een camerashot vanaf bovenaf.





Interviews


Even terug naar het main menu van de DVD en eens kijken wat voor interviews er allemaal zijn. Zodra je het interview-menu ingaat kom je net zoals bij de registratie uit in een submenu. Hier kan je of alle interviews meteen kijken of meteen doorschieten naar je favoriete DJ. De interview-reeks begint met Miss-Djax, gevolgd door de altijd prettig gestoorde Hardheadz. Zelf heb ik heel erg hard moeten lachen om dit interview. De combinatie Pavo en The Prophet is knettergek. Er is echter wel een foutje in dit menu geslopen. DJ Scot Project is interview nummer 3 op de DVD maar staat aangegeven als een dubbele nummer 4. Want na Scot Project, dus op 4, komt Dana aan het woord. Wat ik onwijs leuk gedaan vind is dat het begint met een kleuren interview (dus in kleur) en de volgende is in zwart/wit, zo wisselen de interviews elkaar steeds af. Na Miss-Djax, Hardheadz, DJ Scot Project en Dana zijn er ook interviews met: Straighton DJ Team, Shock & Flutlicht, Bas & Ram, DJ Tatana & DJ Energy en Gizmo.





Backstage


Backstage geeft je een compleet verslag vanaf de donderdag voor InQontrol van de opbouw en aankleding. Je ziet alles in een versnelde vorm opgebouwd worden. Ook krijg je leuke wist je en datjes te horen. Wist jij bijvoorbeeld dat: de complete oppervlakte van de vier hallen bij elkaar 28.000 vierkante meters waren? Dat er 7.000 broodjes kroket, 30.000 liter bier, 150.000 flesjes water en 50.000 Flugel aanwezig waren voor In Qontrol? Al deze weetjes worden je verteld in backstage. Ook krijg je te horen wat er allemaal mis is gegaan met de opbouw en hoe dit opgelost is. Je krijgt alles te zien tot het moment dat de deuren open gaan, daarna wordt het een mini party-report. Kleine interviews met DJ's voor ze op moeten is ook erg leuk om te horen en te zien.