Game: Deadly Skies III



Konami staat met games als Zone of the Enders en Metal Gear bekend om de Mangaesque manier van verhaling. Op zich dus niet heel verrassend dat deze flight simulator op een zelfde manier de speler betrekt bij het spel. Of kun je het eigen wel een flight simulator noemen? Gameconsoles staan nou niet echt bekend om hun goede flight simulators en behalve Ace Combat is er niet heel veel geweldig aanbod voor de PlayStation2. Of alle gamers met consoles nou alleen maar geïnteresseerd zouden zijn in schieten en racen of dat er gewoon niemand op het idee komt is onduidelijk, maar wanneer er dan een flight simulator uitkomt is dit bijna bijzonder te noemen. Al snel wordt echter duidelijk dat we hier te maken hebben met een 100% console game en dat het arcade-element belangrijker is dan een stukje realisme.



Het hoesje van Deadly Skies III verraadt al heel veel. Het gezicht van de hoofdrolspeler van het spel staat groter afgedrukt dan de vliegtuigen. Het is dus al snel duidelijk waar de focus van het spel zal liggen. De tot vervelens toe aanwezige personages worden aan de speler opgedrongen tijdens de briefings van de missies zodat je er niet omheen kunt, tenzij je tijdens de missie zelf graag geen idee hebt wat eigenlijk de bedoeling is. Ook is te hopen dat je kennis van de Engelse taal goed in orde is, want ondanks dat het boekje en het doosje in het Nederlands zijn vertaald worden tijdens de missie belangrijke instructies alleen in het Engels aan de speler medegedeeld. Voor veel Nederlanders wellicht geen probleem, maar met leeftijdskeuring van 3+ kan dit toch een probleem opleveren.



Nadat je je door een saaie briefing heen hebt geworsteld en je alle oninteressante dialogen tussen de verschillende hoofdfiguren hebt genegeerd mag je je vliegtuig uitkiezen. Op een Gran Turismo manier koop en verdien je vliegtuigen door het behalen ven eerdere missies. Je vliegtuigen kun je zelf tunen (denk hierbij aan het veranderen van de kleur en coating) en voorzien van wapens met je eigen verdiende geld. Goed, op naar de startbaan...