Boek: Eric Grebler - Photoshop CS visuele Leermethode

Er is vrij weinig informatie te vinden over de schrijver van dit boek. Misschien kan dat komen omdat een educatief boek is in plaats van een gewoon lekker leesboek. Dit boek is geschreven voor de mensen die echt voor het eerst willen werken met Photoshop. Het boek begint dan ook met het hoofdstuk "De werkruimte verkennen". Hierin kan je als beginner uitgebreid kennis maken met het werkblad van Photoshop CS. Het is zelfs zo gemaakt dat het hoofdstuk begint bij "Hoe moet je Photoshop starten". Alles is voorzien van screenshots waardoor het allemaal nog duidelijker wordt. Zodra je het starthoofdstuk hebt doorlopen kom je in het hoofdstuk " Werken met afbeeldingbestanden". In dit hoofdstuk leer je hoe je een bestand moet openen vanuit Photoshop, wat voor soort bestanden er bestaan, hoe je informatie bij bestanden kan voegen en hoe je bestanden kan opslaan.

Als je beide beginhoofdstukken met echt de basisdingen gehad hebt, kom je uit in "Basisbewerkingen uitvoeren". In dit hoofdstuk maak je kennis met de tools die Photoshop CS heeft. Hier krijg je uitgebreid uitleg over hoe je kunt werken met het kleurenpaneel, ook dit alles is weer voorzien van screenshots. Ze laten je verder in het hoofdstuk een nieuwe afbeelding aanmaken zodat je zelf kan testen met de verschillende schrijf- en tekentools. Het mag dan wel Photoshop heten maar het is ook wel leuk om teksten bij plaatjes te kunnen zetten in allerlei vormen. Ook dat wordt beschreven met screenshots in dit hoofdstuk. Je begint al echt wat dieper in te gaan in het programma zelf en de wat moeilijkere dingen te doen.

Voordat je bij hoofdstuk 15 aan komt in het boek heb je geleerd hoe je delen van foto's moet selecteren met een tool, hoe je kunt gaan werken met verschillende lagen, maskers te gebruiken en hoe je filters moet gebruiken. In hoofdstuk 15 krijg je te lezen wat voor soort kleurentypes er zijn. Zo heb je natuurlijk de bitmap en RGB maar er zijn er veel meer, en die worden allemaal stuk voor stuk besproken. Zo kan je kiezen met welk kleurformaat je wilt gaan werken. Photoshop heet niet voor niets Photoshop, het is er in eerste instantie voor gemaakt om foto's te bewerken. Zo leer je in hoofdstuk 16 hoe je bepaalde dingen in foto's kan corrigeren of bewerken. Heb je rode ogen dan leer je in dit hoofdstuk die te verwijderen.

Aan het einde van dit educatieve boek kan je met photoshop werken, en daarmee bedoel ik dan foto's corrigeren, teksten toevoegen, met verschillende tools werken, hotspots toevoegen en nog veel meer.