Game: Firefighter F.D. 18

De stoere Dean McGregor wordt opgeroepen om mensen te gaan redden in de stad. Een of andere pyromaan heeft de halve stad in de fik gestoken. Veel mensen zitten nog gevangen in het rampgebied en zijn omringd door grote vlammen. Dean laat zich door niemand stoppen, zelfs niet door de beeldschone reporter Emilie, die verslag aan het doen is over de ramp.


Aangezien de eerste ontmoeting tussen Dean en Emilie niet echt een geweldig succes was, komen ze later in het spel toch dichter bij elkaar, omdat blijkt dat ze eigenlijk naar het zelfde zoeken, de dader. In deze game is Dean, zoals bijna elke held, een gesloten en gedreven persoonlijkheid met een tragisch verleden.


Met je oneindig lange slang, een aks en een brandblussertje voor chemische brandjes, moet je jezelf een weg zien te wurmen door de grote branden, vallend puin en ontploffende auto’s. De bedoeling van het spel is niet om al het vuur te blussen, maar om zoveel mogelijk levens te redden. Je moet dit wel in een bepaalde tijd doen, want de klok tikt, en het vuur achtervolgt je. Hoe sneller je de mensen gered hebt, en dus het level hebt afgerond, des te meer punten houd je over. Tijdens het spel vind je ook nog allerlei items die belangrijk zijn. Natuurlijk vind je verbandtrommeltjes, om je eigen health op te krikken, maar ook items die eventueel een spoor kunnen zijn naar de brandstichter. De items liggen soms gewoon voor het oprapen, maar soms moet je er een doos of een kist voor openschoppen of hakken.