Boek: Daan Schuurmans - Verzamelde Columns

De meesten van jullie zullen Daan Schuurmans waarschijnlijk kennen van zijn fucking-hell-Anton-Noordermeer-rol in Westenwind of van de zonnige film Costa, waarin hij de hoofdrol vertolkte.

Daan heeft eerst de HAVO afgerond en heeft vervolgens drie jaar gestudeerd aan de Toneelacademie in Maastricht. Daarna volgde hij de acteursopleiding aan de Toneelschool in Amsterdam, die hij met succes heeft afgerond.


Foto van glamago.nl


Naast Westenwind en Costa heb je Daan onder andere kunnen spotten in Volle Maan, Phileine Zegt Sorry, Rozengeur & Wodka Lime en Baantjer. Daan was ook nog een keer te zien in het programma Starring, waarvoor hij naar Los Angeles is gevlogen en daar Anthony Hopkins en Kevin Spacey heeft geïnterviewd.

De aanstaande vrouw van Schuurmans is ook geen onbekende. Jennifer Hofffman, bekend uit Westenwind, is volgens Daan de liefde van zijn leven. Op de 18e verdieping van het Four Seasons-hotel in New York vroeg hij haar ten huwelijk. Ik ben nog van de oude stempel. Ik trouw maar één keer en dat wordt dus feest!

In 2002 werd Daan door de lezers van Hitkrant uitgeroepen tot Beste Acteur en Idool 2002, waarvoor hij medio februari '02 in Paradiso de Hitkrant Awards in ontvangst nam. De film Costa ontving onder andere de Platina Film op de slotavond van het 21e Nederlands Film Festival in Utrecht en de Hitkrant Award voor de Beste Film 2002.

Al met al is de naam Schuurmans inmiddels stevig gevestigd in de Nederlandse mediawereld. Het werd dus tijd om zijn schrijftalent eens onder de loep te nemen...