Film: Anything Else

Jerry Falk (Jason Biggs) is een beginnende comedy-schrijver uit New York, gesteund door zijn manager Harvey (Danny DeVito). Nou ja, gesteund... Harvey heeft al zijn hoop gevestigd op Falk, terwijl hij beter de kost zou verdienen als marktkoopman met een kraampje vol gordijnstof. Het mag een wonder heten dat Falk überhaupt opdrachten krijgt.


Maar Falk is nog jong en moet nog veel leren. Hij ontmoet de oudere David Dobel (Woody Allen) die zich als een soort mentor opwerpt. Nobel is een licht gestoorde schrijver, in feite niet veel verschillend van Falk, alleen de bagage levenslessen is hoger. Daar strooit hij dan ook kwistig mee. Falk is daar vaak zo van onder de indruk dat hij zich zelfs laat verleiden tot het kopen van een uit de kluiten gewassen geweer en het aanleggen van een totaal overbodige survivalkit.


De paranoïde Dobel probeert Falk te sturen, op zijn vreemde manier, maar altijd goed bedoeld. Falk heeft immers nogal wat hulp nodig. Hij heeft een beeldschone vriendin (Christina Ricci), die meer eigenaardigheden heeft dan haar schoonheid kan goedmaken. Behalve dan voor Falk. Hij was op slag verliefd en dat betekent toch wat? Falk pikt alles van haar. Zelfs dat zijn schoonmoeder in hun sigarenpijpje komt wonen.


Maar dan begint Amanda nog vreemder gedrag te vertonen, genoeg voor Falk om eindelijk eens te gaan nadenken. Hij krijgt dan ook nog eens een geweldige carrièrekans en zijn leven krijgt een flinke wending. En nog één...