Game: Far Cry

Multiplayer

Een FPS is niet af als hij geen multiplayer ondersteunt. Uiteraard is in Far Cry dan ook een multiplayer optie beschikbaar.

Drie bekende multiplayer-spelvormen zijn in Far Cry beschikbaar:

Assault - In deze spelvorm heb je als team een opdracht uit te voeren, die uit meerdere delen bestaat. Voer de opdracht uit en je hebt gewonnen.

Free For All (FFA) - In deze spelvorm is het ieder voor zich. Schiet op alles wat beweegt!

Team Deathmatch (TDA) - Ook deze spelvorm laat weinig aan de fantasie over. Slacht elkaar af in teamverband.


Het is zowel mogelijk om Far Cry over een LAN als over het internet te spelen.

Editor

Verder is in Far Cry, ook zoals het een goede FPS betaamt, een editor meegeleverd: de CryEngine Sandbox. Het werken met deze editor zou zo simpel moeten zijn dat bijna iedereen in no-time op zijn eigen eiland kan rondstappen!

Okee, dat is mij niet gelukt. Je moet je er wel in verdiepen en daar liggen mijn interesses nu eenmaal niet. Ik heb even in de editor rondgesnuffeld en vond wel dat deze makkelijk oogt. Het openen, aanpassen en opslaan van een level gaat in ieder geval redelijk vlot. Ook is er uitgebreide documentatie waardoor het voor geïnteresseerden snel mogelijk moet zijn om met de editor uit de voeten te kunnen.


Verder kunnen er 3D modellen uit 3DS Max en Maya worden geïmporteerd en kun je, om snel een eiland in elkaar te zetten, een hoogtemap uit Photoshop importeren. Allemaal handigheden die Sandbox best wel eens een prima editor zouden kunnen maken!