Beautynieuws Februari 2004

Het voorjaar komt eraan, en daarmee ook de voorjaars en zomercollecties van de grote make-upmerken. Nieuwe collecties? En die ene fijne mascara die ik vorig jaar kocht, gaat die verdwijnen dan? Nee hoor, er komen alleen wat nieuwe producten bij. De meeste merken hebben namelijk een "basisassortiment" met daarin producten als foundation, mascara en andere producten, in kleuren die door de jaren heen populair zijn gebleken. De mode verandert echter elk seizoen, en dus komen er elk seizoen nieuwe producten in de dan heersende modekleuren bij. Meestal verdwijnen deze producten na enige tijd weer uit het assortiment, om in een volgend seizoen vervangen te worden door producten die aansluiten bij de dan heersende trends.

Naast producten in modekleuren zijn er natuurlijk ook weer wat productintroducties die langere tijd mee kunnen gaan, nieuwe revolutionaire foundations bijvoorbeeld, of mascara die volgens een nieuwe techniek voor mooie wimpers zorgt. Onderstaand vind je een handig overzicht per merk, met tenslotte nog wat aanvullende producten die de moeite waard zijn. Maar...we beginnen bij de heren.

Gillette
De Mach3Turbo lijn van Gillette kende je misschien al, maar nu is er de Mach3Turbo Champion: nog gladder resultaat, en in een lekker trendy kleurtje. Het concept is hetzelfde als de Mach3Turbo, maar de Mach3Turbo Champion heeft tien dunne flexibele microribbels waardoor de baardharen nog veiliger en dieper worden afgeschoren. Daarnaast is ook de handgreep aangepast, zodat deze nog beter in de hand ligt.



Helena Rubinstein
Helena Rubinstein introduceert verschillende producten, zowel 'blijvertjes' als seizoensproducten. Spider Eyes is een basis voor mascara, een witte laag die je onder je normale mascara aanbrengt voor extra volume en lengte. Icy Eyes is een oogschaduwgel met een metallic glans, een mooie finishing touch van je oogmake-up. Leuk om te hebben is het topstuk uit de voorjaarslook, het Painter Palette. Hierin vind je de kleuren die dit seizoen bij Helena Rubinstein de make-up bepalen, in de vorm van poedercrème. Deze kun je gebruiken op je ogen of wangen, of in combinatie met de eveneens aanwezige gloss op je lippen. Ook kun je de kleuren mengen, zodat je altijd je eigen smaak kan volgen. Daarnaast zijn er ook nieuwe producten in de Golden Beauty zonneproductenlijn zoals een verzorgende lipgloss met SPF 15 en een bronzing powder, voor die dagen dat de zon ver te zoeken is.


Moisturizing Sun Gloss SPF15 26,79 euro
Sun Powder Golden/Bronze 31,97 euro
Icy Eyes oogschaduwgel 19,67 euro
Spider Eyes mascarabasis 23,90 euro


Lancôme
Lancôme pakt goed uit, met veel nieuwe producten. De look voor deze lente en zomer heet Calypso, en bestaat uit veel kleurige producten. Absoluut pronkstuk is het Palette 4 Ombres, een doosje met dé vier kleuren oogschaduw van dit seizoen. Ook leuk is de Blush Papier Nacré, een gouden blush die je vanaf een papiertje opbrengt. Handig voor onderweg! Voor je lippen kun je kiezen uit verschillende vrij neutrale kleuren in twee vormen: de bekende Juicy Tube of de Juicy Rouge stick. De meest in het oog springende kleur in deze collectie is wel de turquoise/blauwe oogmake-up. Leuk voor een heftig avondje uit, let er alleen wel op dat je dan de rest van je make-up rustig houdt, om te voorkomen dat het wat al te heftig wordt. Naast de seizoensproducten is er een nieuwe fond de teint, die zich echt aanpast aan je huid. Color ID past zich aan aan je huidskleur, zodat je foundation er nooit meer onnatuurlijk uitziet. Daarnaast is er rekening gehouden met verschillende etniciteiten en huidskleuren wat heeft geresulteerd in tien kleuren waarvan er altijd wel eentje bij jouw huid past.


Color ID fond de teint 33,72 euro
Palette 4 Ombres 39,77 euro
Color Dose Yeux (tubetje) 17,59 euro
Crayin Khôl 12,67 euro
Juicy Tube 16,60 euro
Juicy Rouge 22,35 euro
Blush Papier Nacré 17,67 euro


Lancaster
Lancaster is druk bezig met een complete restyling, waarover je in het vorige Beautynieuws al kon lezen. Ook de make-uplijn is volledig vernieuwd, en straalt met haar (wit)gouden verpakkingen echte luxe uit. Uiteraard is de lijn heel compleet, van oogschaduw tot lipstick. Die lipsticks zijn overigens in verschillende soorten opgedeeld, waarvan je er twee op de foto ziet: Rouge Grace Sheer is een lijn met lichte, transparante kleuren die heerlijk glanzen, Rouge Riviera Spa is een lijn die je bijna kan vergelijken met gekleurde lippenbalsems, zo verzorgend zijn de lipsticks.


Silky Powder Blush 31,- euro
Mono Eye Shadow 22,- euro
Nail Varnish 18,- euro
Rouge Grace Sheer Lipstick 22,50 euro
Rouge Riviera Spa Lipstick 22,50 euro
Brow Structure Shaping Pencil 14,50 euro
Colour Care Tinted Moisturizing SPF8 29,- euro
Light Enhancing Cream Concealer 22,- euro


Jil Sander
In de nieuwe lijn van Jil Sander vind je veel mooie beige/goudtinten, maar dan wel subtiel uitgevoerd. Hierdoor zijn de producten goed geschikt voor iedere dag. De verpakkingen zijn, zoals altijd bij dit merk, ontzettend lief. De kleine ronde doosjes met oogschaduw en lipbalm zijn wat mij betreft echte must-haves voor iedere toilettas!


Pure Touch Eyeshadow Solo 18,50 euro
Nail Colour 19,- euro
Pure Shine Lipstick 20,- euro
Artistic Lipgloss 18,- euro