CD Preview: X-Qlusive DJ Luna

Het is alweer meer dan een week geleden dat ruim 6 duizend Luna fans in de Heineken Music Hall uit hun dak stonden te gaan op de set die Luna toen draaide. X-Qlusive Luna was een groot succes als ik de reacties om mij heen zo hoor. Tijd dus voor een kleine afterparty in de vorm van een CD. Vorige week donderdagavond kwam ik thuis na een lange dag college en vond op mijn deurmat een dikke envelop. Toen ik die open maakte viel mijn mond open van verbazing. Nu al de CD van X-Qlusive Luna!

De stijl van de cover is hetzelfde als de X-Qlusive Dana cover, voor de mensen die zich die CD nog kunnen herinneren. Titel van de CD-hoes in een zwart vlak bovenaan de CD, en daaronder een image van de DJ met wat verticale strepen erdoorheen. Zelf heb ik dan een luisterkopie gehad maar als ze dezelfde stijl aanhouden als de X-Qlusive Dana CD, dan zal de CD waarschijnlijk fel blauw zijn met een openslaande zachte hoes. Maar ik kan er natuurlijk ook helemaal naast zitten, zo'n idee krijg ik er gewoon erbij. Genoeg over de layout van de CD zelf, het is nu tijd voor de inhoud.

De CD begint met een intro van D.A.V.E The Drummer. Hierbij krijg je meteen weer een beetje dat idee terug van de intro van het feest zelf. De intro loopt meteen door in "Wanted Dead or Alive" van Michael Burkat en zo wordt de toon van deze CD gezet. Vooral bij de eerste paar nummers is de bass permanent aanwezig en kan je dus gerust zeggen dat dit een hardstyle CD is met een heel klein beetje Techno. Zelf had ik echter iets meer Techno verwacht op de CD. "Pulse Protection" van The Beholder & Balistic feat. Max. E kom je hierna op track 6 tegen van deze CD en dit nummer hoort hier natuurlijk gewoon bij. Als ik mij niet vergis, heb ik deze track ook op het feest meerdere keren voorbij horen komen. Nu we het toch hebben over tracks die niet weg konden blijven op deze CD dan heb ik er nog een voor je in de aanbieding. Op track 8 kom je DHHD tegen met "Rush". Volgens mij kunnen we het er allemaal wel over eens worden dat de surprise act van DHHD toch wel het hoogtepunt van de nacht was. Wat ik zelf erg gaaf vond vorige week zaterdag was de mix van "The prophecy" ook wel beter bekend als de theme-song van Qlimax. Zelf vind ik het dan ook onwijs gaaf dat deze ook op de CD voorbij komt. Vanaf dat moment op de CD is het een regenval van bekende platen die je voorbij hoort komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: "Strike Again 2004", "Stomper" die je op 180 minuten in de liveset ook nog een keer tegenkomt, en "Jump Up".

Conclusie
Ben je vorige week naar X-Qlusive Luna geweest en wil je een kleine afterparty thuis? Dan is deze CD echt een aanrader. Het geeft bijna precies weer wat Luna die nacht heeft gedraaid in een set van 7 uur. Bijna alles verzameld in 74 minuten op CD. Maar ook voor de mensen die vorige week 's nachts naar de radio hebben zitten luisteren, en de echte Luna fans die er helaas niet bij konden zijn, is dit een CD die je graag in je collectie wil hebben staan.
Dit is een prima compilatie van die nacht. X-Qlusive DJ Luna The Compilation krijgt van mij een 8.5. Graag had ik zelf wat meer Oldschool en techno gehad waarmee hij aardig begon vorige week. Maar deze CD is ook zeker de moeite waard.