CD Review: Lucas en Gea - Geluk in jouw ogen

Als bezitter van de eerdere werken van Lucas en Gea, en natuurlijk als fan, mocht deze cd niet in mijn collectie ontbreken. Vol goede moed ga ik dus op een zaterdagochtend richting cd-winkel en vraag daar om deze cd. De jongen achter de toonbank schiet in de lach en verwijst me naar een obscuur, stoffig, winkeltje verderop. Als het ergens verkocht wordt dan is het daar wel, wordt me verteld.

Daar aangekomen grabbel ik wat in de cd-rekken. Hazes, Hovink, ja, Hulshof! Hebbes!
"Is het een kadootje?", vraagt de winkelier. Ja, inderdaad, het is een kadootje meneer. Op de een of andere manier voelt het toch wat vreemd aan, het kopen van een Nederlandstalige cd, een soort schaamte blijkbaar. Nou ja, eind goed al goed, ik ben klaar en ga naar huis, mijn nieuwe aanwinst beluisteren.

Het eerste nummer, en gelijk het titelnummer, "Geluk in jouw ogen" begint zoals we van Lucas en Gea gewend zijn. Een vrolijke melodie, het karakteristieke keyboardgeluid van Lucas en natuurlijk de prachtige zang van zowel Lucas en Gea.

"Alleen maar jij", het tweede nummer op de cd doet me even fronzen. Het is, zeker wanneer je de eerdere muziek van Lucas en Gea kent, behoorlijk up-tempo. Ik besluit om toch even kritisch te luisteren en waarachtig, het is echt goed! Al snel brul ik de tekst mee en jaag daarmee onze huisdieren de kamer uit. Voor het volgende nummer "Zullen we gaan dansen" geldt precies hetzelfde, een geweldig lied om de polonaise op te dansen, maar helaas ben ik alleen.

"De tijd heelt alle wonden, verdriet dat gaat voorbij, straks komt ook weer je glimlach, dan voel je je weer blij." Het refrein van het vierde nummer. Erg simpel, maar ook heel mooi. Een goed nummer.

Al luisterend laat ik alle nummers de revue passeren. De variatie in de nummers tovert bij mij een grote grijns op het gezicht, ik weet weer waarom ik fan ben.
Stijlen wisselen elkaar in rap tempo af. Van het house-achtige "Elke steen", het country-achtige "Jij bent meer" tot de rustige ballad "In de wind".

De eerder uitgebrachte single "Als ik jou laat gaan" komt ook op de cd terug. Terecht mag ik wel zeggen, het nummer heeft zeker hitpotentie. Een pakkend refrein en ditto melodie.

Al met al 15 juweeltjes van nummers. Ik kom superlatieven te kort om alles te beschrijven, maar deze cd is zeker weten een aanrader wanneer je het Nederlandse levenslied een warm hart toedraagt. Er staan gewoonweg geen slechte nummers op, wat ik wel erg bijzonder vind voor deze tijd.