Game Review: Wallace & Gromit in Project Zoo

In 1986 begint Nick Park bij Aardman Studios. Hij krijgt daar de kans een filmproject af te maken. Drie jaar later krijgt A Grand Day Out een nominatie voor een Academy Award. De hoofdfiguren zijn Wallace, een uitvinder, en zijn hond Gromit. De hond is veel intelligenter dan zijn baasje en moet die dan ook diverse malen uit benarde situaties redden.

Het eerste Wallace en Gromit avontuur begint als Wallace ontdekt dat de kaas op is. Alle winkels zijn dicht omdat het een nationale feestdag is. Wallace besluit dan maar naar de maan te vliegen, iedereen weet immers dat die van kaas gemaakt is... (A Grand Day Out, 1989)In 1993 kwam de tweede film uit, The Wrong Trousers. In deze film maken we voor het eerst kennis met de gemene pinguin Feathers McGraw. Hij verkleedt zich als een kip om het vertrouwen van Wallace te winnen. Een geautomatiseerde broek en speelgoedtreintjes vormen de overige ingrediŽnten van deze film, die een Oscar heeft gewonnen.In A Close Shave (1995) tenslotte wordt Wallace verliefd op de eigenaresse van een wolwinkel. Hij vindt een automatische brei-machine (Knit-o-matic) uit waarmee uiteraard van alles mis gaat. Ook deze film leverde Aardman Studios een Oscar op.

Er zijn nog tien filmpjes van elk ťťn minuut verschenen met verschillende uitvindingen (Cracking Contraptions). Later dit jaar zal The Great Vegetable Plot uitgebracht worden.

Andere bekende creaties van Aardman Studios zijn Morph, Creature Comforts, Rex The Runt en natuurlijk Chicken Run. Tevens is hun werk te bewonderen in diverse videoclips (o.a. The Spice Girls - Viva Forever, Nina Simone - My Baby Just Cares For Me en Peter Gabriel - Sledgehammer).

Maar kan het claymation gevoel ook succesvol worden uitgewerkt in een spel?