CD Review: Bounzz - The Megamix

Over de CD

De formule van Bounzz is aan mij wel besteed. Ik vind het heerlijk om weer eens naar DJ Paul te luisteren, Dune komt ook regelmatig in mijn playlist voor en wie kent niet Scooter, Mark Oh, de Party Animals en 2 Brothers on the 4th Floor?


De drie losse Bounzz CD's zijn in mijn bezit en ze bevallen bijna allemaal even goed. Ik was dan ook heel benieuwd naar de CD met de Megamix. Een snelle blik op de tracklist maakte me alleen maar enthousiaster, 42 nummers en ik vond ze bijna allemaal geweldig!

Wat kan er dan nog tegenvallen? Nou, de mix zelf natuurlijk. En tegenvallen doet die behoorlijk. Deze CD mag dan wel samengesteld zijn door Mental Theo, degene die het voor elkaar heeft gekregen om het zo slecht te mixen moet zich schamen. Het tempo van de nummers klopt steeds naadloos, dat is het probleem niet. Het lijkt erop alsof steeds ineens gewoon een volgend nummer is ingestart. Toonregelingen worden niet of nauwelijks gebruikt, de mix klinkt gewoon ontzettend simpel.


Over de DVD

Enigszins teleurgesteld over de slechte mix van geweldige muziek stop ik de DVD in mijn speler. De tracklist belooft 20 nummers, ik ben even bang dat het om een videomix gaat.

Gelukkig doen ze me dat niet aan. Twintig geweldige clips passeren mijn scherm, van de Party Animals tot Lipstick, Critical Mass en Dune. Stuk voor stuk geweldig!


De Party Animals (ik was bijna vergeten hoe scheel die ene was!) voor het eerst zien in de clip van Technohead, compleet met opblaashamers, Scooter die een paar keer de longen uit zijn lijf schreeuwt ("hyper hyper!") en de benen van dat ontzettend lekkere ding in de clip van Critical Mass. Ja, deze DVD doet het uitstekend op feestjes!