CD Review: Hard Gelach 2003

Hans Teeuwen
Voordat Hans Teeuwen op solo tournee ging heeft hij eerste verschillende producties gedaan op het toneel, de televisie en in het theater. Hij zat in de Comedytrain, waardoor hij in 1991 Camaretten won met een show samen met Ronald Smeenk. Hierna hebben ze samen opgetreden met het programma Heist. Toen Smeenk verongelukte hield het duo op te bestaan en heeft Teeuwen besloten op solotournee te gaan. Na zijn shows Hard en Zielig (1994), Met 'n Breiderdeck (1996) en Trui (1999-2000) staat hij nu in het theater met zijn show Industry Of Love.

Youp van 't Hek
Youp van 't Hek startte zijn theatercarrière bij de cabaretgroep Nar, eind jaren zeventig. Toen hij door Pieter van Empelen uit de groep werd gehaald (hij heeft Van 't Hek elf jaar lang geregisseerd) heeft hij na samenwerkingsprogramma's met onder andere Pieter van Empelen besloten om definitief solo te gaan. Zijn indrukwekkende lijst met shows waaronder drie maal de oudejaarsconference (1989, 1995 en 1999) en bekende shows als Niemand weet hoe laat het is (1992), Scherven (1997) en De waker en de dromer (1999) hebben hun sporen al dik verdiend. De laatste tijd is het stil rond Van 't Hek. Wel is hij elke week te vinden in het NRC Handelsblad waarin hij een column heeft.

Jörgen Raymann
De Surinaamse cabaretier begon met zijn eerste show Mi kondre tru (1997). Nadat dit een succes was geworden bestormde hij het theater met zijn tweede show Ai man, 't is Jörgen Raymann (1999). "Samen met zijn kompaan Norman van Geerke brengt hij het heetste uit de Surinaamse keuken in koude Nederlandse herstmaanden". Ook was Raymann 'Master of Ceremonies' voor het stand-up comedy programma The Comedy Factory. Tegenwoordig is hij te zien in zijn tv-programma Raymann is laat.

Marijke Boon
Marijke Boon is voor velen een onbekende cabaretière. Oorzaak is waarschijnlijk de levensliederen die zij al jaren ten gehore brengt en niet voor een breed publiek toegankelijk zijn. Zelf noemt ze deze liederen nadrukkelijk "géén smartlappen". Ze begeleidt zichzelf op de accordeon en zingt liederen over huiselijk ongemak en de liefde. Ze speelde de shows Liever gladiolen (1985), Een jurk van rozen (1987), Vandaar dat ik ween (1991), Cursus vogelkijken voor beginners (1995) en One Man Show (1999).