CD Review: Reamonn - Beautiful Sky

Reamonn Garvey. Muzikant. Een Ierse muzikant. In 1998 plaatste hij in Duitsland een advertentie met de tekst "Ierse muzikant zoekt band". Tot die tijd werkte hij als roadie voor verschillende bands. Die band vond hij en deze bestaat inmiddels uit:
Reamonn Garvey (zang, gitaar)
Uwe Bossert (gitaar)
Mike Gommeringer (drums)
Philipp Rauenbusch (basgitaar)
Sebastian Padotzke (toetsen, saxofoon)




Door veel live op te treden in met name Duitsland wist de groep een goede reputatie op te bouwen. Begin 1999 tekende de groep een contract met Virgin Records en was te bewonderen in de voorprogramma's van Guano Apes en Bon Jovi. De eerste single 'Supergirl' veroverde in razendsnel tempo Duitsland, het debuutalbum 'Tuesday' (2000) in zijn kielzog meetrekkend. Pas in 2001 belandt 'Supergirl ook in de Nederlandse hitlijsten. Zelfs Mariah Carey droeg in 2000 een 'Supergirl' T-shirt, omdat ze weg is van dit nummer.

In augustus 2001 verscheen Reamonns tweede album 'Dream No. 7'. In Duitsland uitermate populair, maar in Nederland hebben we na 'Supergirl' en een klein hitje met 'Josephine' weinig meer van ze gehoord. Eind 2003 is hun nieuwste album verschenen met de titel 'Beautiful Sky'