DVD Review: L.O.T.R.: The Two Towers

Zitten er nou wat extras bij deze DVD, is jullie vraag? Mwah... heb je een uurtje of tig? In totaal zijn er wel 13 documentaires gemaakt voor deze dvd-box. Zijn ze allemaal even interessant? Op zich wel, al begin je je rond de tiende documentaire af te vragen of je bepaalde stukken al niet eerder gezien hebt.


Het beste van de extra's vond ik From Book To Script: Finding The Story waarbij door Peter Jackson, Elijah Wood en nog vele anderen de transformatie van boek naar film wordt toegelicht. Er wordt duidelijk uitgelegd waar en waarom men van het verhaal in het boek is afgeweken, wat in ieder geval bij mij een aardig aantal "Zie je wel!" momenten heeft opgeleverd.


Verder krijg je door de verschillende documentaires een goed beeld van wat voor gigantisch werk het is geweest om dit allemaal voor elkaar te krijgen. Je zou echt niet zeggen dat Helms Deep volledig is opgebouwd uit decormateriaal in plaats van stenen en rots. En je rolt van je stoel van verbaziing als je ziet dat de men om op een lokatie te mogen filmen alles terug in de oude staat moet kunnen terugbrengen. En dat ze daardoor een paar hectare broeikas neer moeten zetten om alle uitgegraven planten tijdens het filmen te onderhouden.

Kortom je krijgt een mooie blik achter de schermen bij het grootste filmproject ooit!!